Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NA TO ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΟΦΟΔΕΞΙΟΙ!! Βαρβιτσιώτης για Συμφωνία των Πρεσπών: Τα μεταξύ μας πολιτικά ζητήματα έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό

Δέκα μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε για το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια αλλά...



Δέκα μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε για το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα.




Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο του σταθεροποιητή στην περιοχή των Βαλκανίων. Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών. Ταυτόχρονα, όμως, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και τα προϊόντα μας», ενώ ταυτόχρονα μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας».

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι την Τετάρτη και αναφερόμενος στις σχέσεις Αθήνας - Σκοπίων, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ακόμα:

«Θα έλεγα ένα πράγμα διότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις. Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τα Σκόπια) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας. Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους».

Τέλος, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως αποτελούν στρατηγικό σύμμαχο για την Ελλάδα και πως ιστορικά η χώρα μας έχει βρεθεί στο πλευρό τους και στη σωστή πλευρά της ιστορίας φέροντας ως παράδειγμα τον Ψυχρό Πόλεμο.