Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ISIS.... Έκκληση της Συρίας στους διεθνείς οργανισμούς: Σταματήστε την Τουρκία – Καταστρέφει και λεηλατεί τους αρχαιολογικούς μας χώρους!

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας κάνει έκκληση προς τους «διεθνείς οργανισμούς, σε ακαδημαϊκούς και γνωστές προσωπ...


Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας κάνει έκκληση προς τους «διεθνείς οργανισμούς, σε ακαδημαϊκούς και γνωστές προσωπικότητες του διεθνούς δικαίου στον κόσμο και σε όσους ενδιαφέρονται για τη διάσωση του ανθρώπινου πολιτισμού...




...να παρέμβουν για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας και να θέσουν τέλος στην άδικη επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να τους λεηλατήσουν, όπως στην περιοχή του Χαλεπίου», γράφει η ‘αραβική Σαμπάχ’, επικαλούμενη δημοσίευμα του πρακτορείου της Συρίας, SANA.

Η Διεύθυνση αρχαιοτήτων της Συρίας αναφέρει πληροφορίες που έλαβε από την περιοχή του Αφρίν ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι ομάδες που συνεργάζονται μαζί τους έχουν ισοπεδώσει αρχαίες λόφους (τούμπες λέγονται στην αρχαιολογία) και από εκεί έχουν ανασύρει αρχαιολογικούς θησαυρούς χιλιάδες ετών, όπως σημειώνει το Sana.

Οι φωτογραφίες που έφθασαν από την περιοχή του Αφρίν παρουσιάζουν αγάλματα και γλυπτά που χρονολογούνται από την πρώτη χιλιετία προ Χριστού έως τη Ρωμαϊκή Εποχή, από περιοχές που είχαν ενταχθεί στον Κατάλογο της Εθνικής Κληρονομιάς της Συρίας.

Ο Μαχμούντ Χάμουντ διευθυντής αρχαιοτήτων της Συρίας ανέφερε ότι «έχουμε ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα, και διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με πολιτιστικά θέματα για τα εγκλήματα των Τούρκων κατά της εθνικής κληρονομιάς της Συρίας και ζητήσαμε να προστατεύσουν τις αρχαιότητες από τη λεηλασία στο βόρειο τμήμα της Συρίας».

Πηγή: echedoros-a.gr