Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο με τα μέτρα ελάφρυνσης -Τι αποφασίστηκε για την ηγεσία της Δικαιοσύνης Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/

Το απόγευμα της Παρασκευής κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για...


Το απόγευμα της Παρασκευής κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για τους πολίτες.





Πιο συγκεκριμένα, στο υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την ρύθμιση των 120 δόσεων. Και αυτό έγινε αμέσως μετά. Ετσι τη Δευτέρα θα περάσει από τις επιτροπές της Βουλής και την Τρίτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται για το 2019 σε 22% μεσοσταθμικά. Από τη ρύθμιση της κυβέρνησης, 3,9 εκατ. φορολογούμενοι θα δουν μεγαλύτερες μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία μάλιστα εξαιρούσε από την δικό της σχέδιο 500.000 πολίτες της μεσαίας τάξης που επίσης θα δουν σημαντικές μειώσεις.

Επίσης με αυτό το νομοσχέδιο, βελτιώνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς η ελάχιστη δόση διαμορφώνεται σε 20 ευρώ το μήνα (από 30 ευρώ) ενώ το επιτόκιο μειώνεται σε 3% από 5%. Αντίστοιχη διάταξη θα περιλαμβάνεται και για τις ασφαλιστικές εισφορές (οι οποίες επίσης θα μειώσουν το επιτόκιο από 5 σε 3%) στο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα.