Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Σαν σήμερα το αποτυχημένο πραξικόπημα -Ομιλίες ετοιμάζει ο Ερντογάν και εγκαίνια μουσείου Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/

Η Τουρκία τιμά σήμερα την τρίτη επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η σφοδρή ...


Η Τουρκία τιμά σήμερα την τρίτη επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η σφοδρή απάντηση του οποίου συνεχίζεται αμείωτη ακόμη και σήμερα.

Ομιλίες του Ερντογάν στην επέτειο για το πραξικόπημα




Μια σειρά εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και πολλές ομιλίες του Ερντογάν αλλά και τα εγκαίνια ενός μουσείου στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην Κωνσταντινούπολη, είναι προγραμματισμένες για όλη την ημέρα προκειμένου να τιμηθεί η «15η Ιουλίου», που πλέον γιορτάζεται στην Τουρκία. Για τον Ερντογάν οι εκδηλώσεις αυτές, όπως και πέρσι, προσφέρουν την ευκαιρία να συσπειρωθούν οι πολίτες γύρω του εν μέσω δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Τουρκία, με μια κλυδωνιζόμενη οικονομία, νέες εντάσεις με τη Δύση και την εκλογική ήττα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις τοπικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Σχεδόν 250 νεκροί από το πραξικόπημα

Πριν τρία χρόνια τη νύκτα της 15ης προς 16η Ιουλίου κάποιοι στρατιώτες προσπάθησαν να καταλάβουν την εξουσία βομβαρδίζοντας κτίρια- κλειδιά στην Άγκυρα και βγάζοντας άρματα μάχης στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Η επέμβαση των στρατιωτών που παρέμεναν πιστοί στον Τούρκο πρόεδρο και χιλιάδων υποστηρικτών του που βγήκαν στον δρόμο έπειτα από έκκλησή του απέτρεψαν το πραξικόπημα. Σχεδόν 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πραξικοπηματίες, σκοτώθηκαν.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άγκυρα θεωρεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν εγκέφαλο του πραξικοπήματος και συνεχίζονται οι συλλήψεις όσων σχετίζονται με αυτόν, ενώ ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.