Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑ! Υφ.Εξ. Τουρκίας: H ΕΕ να πάρει τους παράνομους μετανάστες – Δεν μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ζήτησε την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει πιο ευαίσθητη και υπεύθυνη στο ζή...


Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ζήτησε την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει πιο ευαίσθητη και υπεύθυνη στο ζήτημα της μετανάστευσης.




Στη διάρκεια ομιλίας του στο φόρουμ της Μετανάστευσης και της Διασποράς, το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Μεσανατολικών Μελετών (ORSAM), σε συνεργασία με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, ο Κιράν ανέφερε: «Καλούμε την ΕΕ να είναι πιο ευαίσθητη και υπεύθυνη στο θέμα της μετανάστευσης» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μοιραστεί το βάρος και την ευθύνη που της αναλογεί στη φιλοξενία των προσφύγων.

Ακολούθως, ο Κιράν ανέφερε ότι υπάρχουν 258 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων 71 εκατομμυρίων ανθρώπων που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Επισημαίνοντας τις προσπάθειες της Τουρκίας για τη φιλοξενία άνω των 4 εκατομμυρίων προσφύγων, είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να χειριστεί το ζήτημα μόνη της.

«Είναι εκτός θέματος όσοι λένε ότι η Τουρκία παραμένει αναίσθητη μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία. Έχουμε ανοίξει τόσο τις πόρτες όσο και τις καρδιές μας στους Σύριους αδελφούς μας», σημειώνει ο Κιράν, προσθέτοντας πως υπάρχουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια συριακά καταφύγια στην Τουρκία και από τον Ιανουάριο έχουν εισέλθει στην Τουρκία 268.000 παράνομοι μετανάστες.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για το προσφυγικό, τον Μάρτιο του 2016, ο Κιράν δήλωσε ότι τα προβλήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν εύκολα με κοινή βούληση και ευθύνη.