Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάρκο πρασίνου στη θέση των φυλακών Κορυδαλλού - Τα πέντε έργα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκτός αστικού ιστού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που ανακοίνωσε στη Βουλή ...


Εκτός αστικού ιστού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη θέση τους αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο. Ποια άλλα έργα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού, που θα μεταφερθούν εκτός του αστικού ιστού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. «Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασαίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις εξήγγειλε πέντε μεγάλα έργα ανάπλασης.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:
1. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα ενοποιηθούν δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή.

2. Οι φυλακές Κορυδαλλού θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα δημιουργηθεί πάρκο πρασίνου και χώρος άθλησης.

3. Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα μετατραπούν σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ θα μετατραπεί σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

5. Θα δημιουργηθεί Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Αυτές οι πέντε «κύριες», όπως τις χαρακτήρισε, «παρεμβάσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας».

Όπως υπογράμμισε, «τα εμβληματικά αυτά έργα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια κατοίκους, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα και της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης».