Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μητέρες Γιαζίντι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από βιασμό τζιχαντιστών για να γίνουν δεκτές στην κοινότητά τους

Εκατοντάδες γυναίκες Yazidi που βιάστηκαν από μέλη του Ισλαμικού Κράτους αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ της εγκατάλειψης των μικρών π...



Εκατοντάδες γυναίκες Yazidi που βιάστηκαν από μέλη του Ισλαμικού Κράτους αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ της εγκατάλειψης των μικρών παιδιών τους που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας και της αποβολής τους από τη δική τους κοινότητα.

Η Barfe Farho, μια Γιαζίντι που είχε απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, εγκατέλειψε την κόρη της Μαρία, ηλικίας 11 μηνών, όταν της είπαν ότι το μικρό κορίτσι, που γεννήθηκε από τον βιασμό του τζιχάντιστή απαγωγέα της, δεν θα γίνει δεκτό στη θρησκευτική κοινότητα.




«Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή γιατί θα ήταν πάντα μια «κόρη του Daesh [ισλαμικό κράτος] ». «Πρέπει να ξεχάσουμε τις κόρες μας που σκοτώθηκαν από τo Daesh, έτσι να ξεχάσετε kai τη δική σας», είπε στην Telegraph.

Η 26χρονη μητέρα, η οποία έχει δύο μεγαλύτερους γιους, Jegar 5 και Jan 4, αντιμετώπισε μια αδύνατη επιλογή αφού απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία τον Μάρτιο: «Θα μπορούσα είτε να δώσω σε δύο παιδιά μου μια καλή ζωή ή ένα κακό και στα τρία «, είπε.

Η Farho ήταν μεταξύ χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών Yazidi που αιχμαλωτίστηκαν στην πατρίδα τους στο Sinjar του βόρειου Ιράκ το 2014. Ενώ πολλοί από τους αιχμαλώτους έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι από τους επιζώντες αναγκάστηκαν να μεταστραφούν στο Ισλάμ και να χρησιμοποιηθούν ως σεξουαλικοί δούλοι από τους τζιχαντιστές μαχητές.

Από την πτώση του «χαλιφάτου» το 2017, πολλές από τις γυναίκες έχουν αφεθεί να επιστρέψουν στις κοινότητες Yazidi. Ωστόσο, τα παιδιά τους που γεννιούνται από τους βιασμούς – πιστεύεται ότι είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες – εξακολουθούν να θεωρούνται μουσουλμάνοι και έτσι δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Η Farho συνελήφθη κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης πέντε μηνών, μαζί με τον σύζυγό της και τον έναν γιο. Τελικά, ο σύζυγός της απομακρύνθηκε και εκείνη πέρασε πολλά μέχρι να καταλήξει σε έναν ανώτερο Τσετσένο διοικητή.

Όταν ο Τσετσένιος ανακάλυψε ότι η Farho ήταν έγκυος, προσπάθησε να την επιστρέψει στην οικογένειά της στο Ιράκ, αλλά εκτελέστηκε για προδοσία μετά την αποκάλυψή του.

«Κάθε λεπτό ήθελα να προσευχηθούμε όλοι μαζί να πεθάνουμε, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ζήσουμε μια άλλη μέρα», δήλωσε η Farho στην Telegraph. «Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν για να με δουν ως σκλάβα κάποιου».

Η Farho και τα παιδιά της διασώθηκαν το Μάρτιο του 2019 και επί του παρόντος διαμένουν στο σπίτι του αδελφού τους στο Shekhan, στο Ιράκ.

Παραδέχτηκε ότι η ανασυγκρότηση ήταν δύσκολη – ειδικά για τα αγόρια που δεν έχουν καμία μνήμη για τη ζωή πριν από τη σύλληψή τους. Ο μεγαλύτερος γιος της, ο οποίος παραμένει ψυχικά τραυματισμένος από τις θηριωδίες που είδε, αρνείται να φύγει από δίπλα της, φοβούμενος ότι θα μπορούσε επίσης να εξαφανιστεί.

Το δράμα είναι πως η Farho δεν έχει ούτε φωτογραφίες της Μαρίας, που μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο στη βόρεια Συρία.

«Το χειρότερο είναι ότι δεν θα ξέρει καν ότι είχε μια μητέρα που την αγάπησε πάρα πολύ», είπε, προσθέτοντας: «Εύχομαι το τρίτο μου παιδί να ήταν εδώ. Είναι μέρος μου και αυτό που συνέβη δεν ήταν δικό μου λάθος, ποτέ δεν το διάλεξα αυτό. »

Εκατοντάδες μωρά που απομακρύνθηκαν από τις μητέρες τους μετά την απελευθέρωσή τους πιστεύεται ότι είναι διάσπαρτα σε ορφανοτροφεία στη βόρεια Συρία και πέρα ​​από αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια υιοθετήθηκαν από χριστιανικές οικογένειες.