Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικές Ταξιαρχίες έλαβαν διαταγή εισβολής στην Συρία - Συμβούλιο πολέμου στην Αγκυρα - Θα χτυπήσουν τους Κούρδους... θα χτυπήσουν και τους Αμερικάνους...;;;

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕς ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ...


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕς ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΟΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙα ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ...

Συμβούλιο πολέμου συγκάλεσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ εν όψει της τουρκικής εισβολής στην Συρία ανατολικά του Ευφράτη.





Ο Χ.Ακάρ έχει δώσει διαταγή αποστολής- σε πρώτη φάση- δύο τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών, δύο μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και δύο Ταξιαρχιών καταδρομών στο μέτωπο Suruc-Akcakale.

Σε φωτογραφίες που αποδέσμευσε το τουρκικό ΓΕΣ, ο Χ.Ακάρ συζητά σχέδια της επιχείρησης εισβολής ανατολικά του Ευφράτη.

Λίγο νωρίτερα ο Χ.Ακάρ είπε:

"Εκφράσαμε τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας στην αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

Περιμένουμε να τις εξετάσουν και να μας δώσουν αμέσως τις απαντήσεις τους.

Τους τονίσαμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα ανεχτούμε καμία καθυστέρηση, ούτε μια ημέρα.

Θα προχωρήσουμε μόνοι μας αν χρειαστει".

Τις τελευταίες ώρες επιλέγονται τοποθεσίες όπου θα στηθούν οι μοίρες πυροβολικού στα σύνορα με την πόλη των Κούρδων Tel Abyad στην Συρία.

Επιπλέον έχουν ανακληθεί οι άδειες των Τούρκων στρατιωτών που υπηρετούν κοντά στα σύνορα με την ΒΔ Συρία ενώ έξουν αυξηθεί οι τουρκικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες κατά μήκος της περιοχής που συνορεύει με το Kobani.

Ολα δείχνουν πως οι Τούρκοι θα προχωρήσουν μονομερώς στην επιχείρηση εισβολής καθώς χτες υπήρξε αγεφύρωτο χάσμα στις τουρκο-αμερικανικές συνομιλίες.

Το ζήτημα είναι πως η Αγκυρα απαιτεί μια ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ η οποία να ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ απαιτούν μικρότερη ζώνη ασφαλείας η οποία θα ελέγχεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από άλλες συμμαχικές δυνάμεις όπως την Γαλλία.

Οι επόμενες μέρες και ώρες θα είναι ιδιαίτερα καυτές...