Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ! «Πρωθυπουργός» Ψευδοκράτους: «Η Νότια Κύπρος θα διαλυθεί» - Τουρκικά πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ

Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς εταιρείες εγκαταλείπουν την υποστήριξη στα τουρκικά γεωτρύπανα που έχουν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ, η...



Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς εταιρείες εγκαταλείπουν την υποστήριξη στα τουρκικά γεωτρύπανα που έχουν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ, η Άγκυρα όχι μόνο τα διατηρεί στις θέσεις τους αλλά έχει στείλει προς προστασία τους φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού.

Η Άγκυρα δημοσιεύει φωτό και βίντεο από την συγκέντρωση των ναυτικών της δυνάμεων στην περιοχή




Τις νέες δορυφορικές φωτογραφίες από τις τουρκικές φρεγάτες που επιτηρούν τα γεωτρύπανα Yavuz και Φατίχ δημοσίευσε το Image Satellite Intel.

Την ίδια στιγμή ο λεγόμενος ‘πρωθυπουργός’ του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’ μίλησε για πνεύμα ’74 που αναβιώνει και πάλι στην Κύπρο και προέβλεψε πως η «Νότια Κύπρος» θα διαλυθεί!

Είναι πολύ ανησυχητική η τουρκική στάση και είναι σαφές ότι ξεκινάει μια αύξηση των εντάσεων στην περιοχή εν αναμονή της πενταμερούς σύγκλησης εκ νέου για το Κυπριακό σε μια προσπάθεια των Δυτικών να επαναφέρουν το «Σχέδιο Ανάν» από την «πίσω πόρτα»

Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι ευγνωμονεί τον Τούρκο πρόεδρο για την αποφασιστική του στάση, που επιδεικνύει, στην ανατ. Μεσόγειο και για τη δήλωσή του ότι αν χρειαστεί ξανά, ο τουρκικός Στρατός θα επέμβει στην Κύπρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/Κ.

Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, έχει δημιουργηθεί μία διεθνής συμμαχία, που στόχος της είναι να περιορίσουν την Τουρκία στην Ανατολία και να πάρουν την Κύπρο.

«Αλλά η Τουρκία με την πολιτική της, την ορθή στάση της και δείχνοντας ότι δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο, έχει σπάσει αυτό το μέτωπο. Αναβίωσε το πνεύμα του ’74. Ευγνωμονούμε τον τουρκικό λαό και τον Ερντογάν για την υποστήριξή τους στην ΤΔΒΚ (όπως χαρακτηρίζει το ψευδοκράτος)», δήλωσε ο Τ/Κ πολιτικός.

Ο Ερσίν Τατάρ ευγνωμονεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δήλωσή του περί Κύπρου, καθώς ανέστησε και πάλι το πνεύμα του 1974 και ο Τ/Κ αισθάνεται ξανά ασφαλής με την Τουρκία.




«Ήμουν παιδί και περίμενα πότε θα έρθει η Τουρκία. Το 1974 το είδαμε. Ήταν μεγάλη ευτυχία για εμάς. Το 1983 ιδρύσαμε το κράτος μας και από τότε μέχρι σήμερα η Τουρκία ήταν πάντα η ελπίδα μας.

Η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα και άλλες προτεραιότητες ίσως, αλλά αυτή τη στιγμή ο Τ/Κ αισθάνεται πολύ ήσυχος. Ο τ/κ λαός έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα, αυτό-θυσιάστηκε αλλά στο τέλος κέρδισε. Γιατί πλέον ο πρόεδρός μας, ο κ. Ερντογάν, και η τουρκική κυβέρνηση και ολόκληρη η βουλή λένε ότι ‘έχουμε κι εμείς μερίδιο σε ολόκληρο τον φυσικό πλούτο.

Έχουμε κι εμείς δικαιώματα στην Κύπρο και είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τους Τ/Κ ομογενείς μας που μοιράζονται την ίδια υπερηφάνεια και ιερές αξίες στην Κύπρο’. Το πνεύμα του ’74 αναστήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει», είπε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, ενώ προέβλεψε ακόμη και τη διάλυση της… ‘Νότιας Κύπρου’.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για άλλη μια φορά στην Τουρκία, τον τουρκικό λαό και φυσικά στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που με την πρωτοπόρα ηγεσία τους μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε ήσυχοι και ασφαλείς. Ζούμε πολύ σημαντικές ημέρες. Αν δεν υπήρχε μία τέτοια αποφασιστικότητα, αν στεκόμαστε λίγο πίσω, θα βλέπαμε πολλές αδικίες πάλι.

Πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Η νότια Κύπρος δεν είναι ένα σώμα, όπως πιστεύεται. Και στους κόλπους της υπάρχουν ρωγμές. Επομένως, αν εμείς σταθούμε όρθιοι, εμείς δεν θα διαλυθούμε, αλλά η νότια Κύπρος θα διαλυθεί», εκτίμησε.