Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΣΟΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Χ.Α. - Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι έτοιμος να θέσει ευθέως θέμα ηγεσίας...!!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ... ΟΠΟΤΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ... ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΘΕΣ Η...


ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ... ΟΠΟΤΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ... ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΘΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΓΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για τη Χρυσή Αυγή, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης Κυριακής που έθεσε το κόμμα εκτός Βουλής.




Άτομα που γνωρίζουν καλά τον χώρο, δεν αποκλείουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας από τον Ηλία Κασιδιάρη. Κάτι τέτοιο θα είχε ως το πιθανότερο αποτέλεσμα τη διάσπαση της Χ.Α., καθώς ο ηγέτης του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, ίδρυσε τη Χρυσή Αυγή για να την ελέγχει και δεν σκέφτεται να παραδώσει τα ηνία, σύμφωνα με την Realnews.

Η εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής αποτελεί, πάντως, μια βαριά ήττα για τον ιδρυτή και ηγέτη του κόμματος, η οποία δίνει τροφή σε σενάρια και εικασίες να ανατεθεί το μέλλον του -περιθωριακού αυτού- χώρου σε πρόσωπα άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η απουσία των πιο προβεβλημένων στελεχών στις πρώτες δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στο σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την πανωλεθρία των εκλογών. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έστειλε το μήνυμα πως “η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε”, σε “εχθρούς και φίλους εντός εισαγωγικών”, όπως είπε χαρακτηριστικά έχοντας στο πλευρό του το δεξί του χέρι, Νίκο Παππά, και την κόρη του, Ουρανία.

Ενδεχομένως, ωστόσο, το πιο ηχηρό μήνυμα που εξέπεμψε το συγκεκριμένο βίντεο να ήταν η απουσία αλλά και η σιωπή των πιο αναγνωρίσιμων στελεχών του κόμματος, όπως του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου. Επισήμως, η Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της διαψεύδουν οποιονδήποτε ψίθυρο ή συζήτηση που κάνει λόγο για εσωκομματικό εμφύλιο, όμως η απουσία της από τη Βουλή, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες οικονομικές παροχές που θα απολαμβάνει πλέον το νεοναζιστικό κόμμα, αποδυναμώνουν αισθητά τον Ν. Μιχαλολιάκο. Παράλληλα, πηγές κοντά στο κόμμα θεωρούν ότι η μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης θα δυσκολέψει την καταβολή των ενοικίων για τα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων και η μετακόμιση, αν και δεν είναι μονόδρομος, ενδέχεται να είναι μία από τις βασικές αλλαγές που θα δούμε το επόμενο διάστημα.