Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΙΡΑΖ... «Δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα»... Ο άνθρωπος του Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ελλάδα

Ενόχλησε την Τουρκία η σκληρή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. «Δεν θα έχει καλά αποτελέσματα» ...


Ενόχλησε την Τουρκία η σκληρή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. «Δεν θα έχει καλά αποτελέσματα» είπε για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ! Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ πως Ελλάδα και Κύπρος είναι… «τα κακομαθημένα» παιδιά της Ε.Ε.

Ούτε όριο ούτε και τέλος έχουν οι προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν ενοχλήθηκε από το ύφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες (09.07.2019) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας τη συνεχιζόμενη προκλητική της στάση στην ανατολική Μεσόγειο, και ξεκίνησε τις… επιθέσεις.




Η τελευταία έρχεται από έναν άνθρωπο που είναι πιο κοντά ίσως όσο κανείς άλλος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος AKP του Τούρκου προέδρου, δεν δίστασε να δηλώσει πως το ύφος της ανακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε (!) και δεν είναι… διπλωματικό, «διεμήνυσε» ότι «η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη» και ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Ελλάδα πως «αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχει καλά αποτελέσματα».

Ελλάδα προς Τουρκία: «Σεβαστείτε τα δικαιώματα της Κύπρου»

Εκείνο που ενόχλησε την Τουρκία ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα της Τρίτης. Αν και η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφού είχε αλλάξει η ηγεσία του ΥΠΕΞ, το πνεύμα και το ύφος δεν είχε διαφορά από προηγούμενες ανακοινώσεις. Η Αθήνα καλούσε την Άγκυρα να κάνει το αυτονόητο: να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να σταματήσει την επιχειρούμενη παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε ξεκάθαρα την Τουρκία «να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

«Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας».