Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΕΝΕ... «Μικρό κράτος η Ελλάδα, μεγάλες δυνάμεις την έστειλαν εναντίον μας»... Συγχρονισμός Ισλαμιστών - Γκρίζων Λύκων ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας...!!!

Σε νέο πολεμικό παραλήρημα προχώρησε ο ακραίος Τούρκος εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου...


Σε νέο πολεμικό παραλήρημα προχώρησε ο ακραίος Τούρκος εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου, παραδεχόμενο ωστόσο πως η Τουρκία έχει στριμωχτεί στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Με το βλέμμα στα κοιτάσματα και τις ισορροπίες να μεταβάλονται συνεχώς, η νευρικότητα της Άγκυρας εξωτερικεύεται με τον παραδοσιακό τρόπο των «κούφιων» απειλών και διαχρονικά στόχοι είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.




Αν αυτός ο λαός φουσκώσει από θυμό θα πληρώσουν μέχρι τέλος τη θρασύτητα τους, δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντεβλέτ Μπαχτσελί για την ανατολική Μεσόγειο.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε “σήμερα η χώρα μας στριμώχνεται στην ανατολική Μεσόγειο”. “Οι δίκαιες και νόμιμες δραστηριότητες των γεωτρυπάνων μας Φατίχ και το Γιαβούζ ενοχλούν τους ανταγωνιστικούς κύκλους. Η Τουρκία είναι στην Μεσόγειο κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων της οι οποίες πηγάζουν από τα κυρίαρχα δικαιώματά της και το διεθνές δίκαιο.

Ενώ η Ελλάδα, η ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία και μάλιστα κάποιες χώρες του Κόλπου αλωνίζουν στην Μεσόγειο, είναι ύπουλο και ξεδιάντροπο να λένε στην Τουρκία ‘τι γυρεύεις εκεί’ και ‘εγκατέλειψε αυτή την υπόθεση’.

Ο κόσμος είναι κάτω από τη μύτη μας, τα πολεμικά πλοία γυρνάνε βουίζοντας γύρω μας και μας υπαγορεύουν από τα ψηλά δώματα να μείνουμε αδιάφοροι, να κλείσουμε τα αυτιά μας, και μάλιστα να αποδεχτούμε την άτυχη την μοίρα μας.

Υποχώρηση από την ανατολική Μεσόγειο σημαίνει υποχώρηση από την Αττάλεια, την Μερσίνα, την Λευκωσία. Το να γυρίσουμε την πλάτη στην ανατολική Μεσόγειο σημαίνει να γυρίσουμε την πλάτη στους πολίτες, να σκύψουμε στην αιχμαλωσία”, ισχυρίστηκε.

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν ιδρύθηκε εναντίον της μικρής Ελλάδας

«Μικρό κράτος» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που έτεινε χείρα φιλίας στο νέο έλληνα πρωθυπουργό.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν ιδρύθηκε εναντίον ενός μικρού κράτους όπως η Ελλάδα, αλλά ιδρύθηκε με τη νίκη μας εναντίον των μεγάλων δυνάμεων που έστειλαν την Ελλάδα εναντίον μας» υποστήριξε την Κυριακή ο Ερντογάν, κάνοντας αναφορά στο Μικρασιατικό.

Η Ελλάδα, και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» στη συνέχεια, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, βρέθηκαν πάνω από το κεφάλι μας ως «Δαμόκλειος σπάθη».

Όπως σημείωσε δε, αν γύρω μας υπάρχουν χώρες που συνιστούν απειλή για εμάς πρέπει να πάρουμε μέτρα εναντίον τους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bora, λέγοντας ότι δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην Τουρκία. «Αυτή τη στιγμή εκτοξεύουμε στα 280 χιλιόμετρα…Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 300 χιλιόμετρα, όμως δεν το κάνουμε λόγω διεθνών συμβάσεων. Με την εκτόξευση τους έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα καθώς μειώνουμε τις ώρες πτήσεων και φθοράς για τα αεροσκάφη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.




Η Τουρκία περιμένει να δει τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει εύκολα από τις διεκδικήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε πως το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» και το σεισμογραφικό πλοίο «Μπάρμπαρος» ήδη επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα στέλνει θετικά μηνύματα όσον αφορά στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που είχε με Τούρκους εκδότες και καναλάρχες την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Σχολιάζοντας το αν έχει αλλάξει η στάση των ηγετών του κόσμου σχετικά με τους γκιουλενιστές, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε κυρίως στην Ελλάδα λέγοντας ότι «εκπέμπει θετικά μηνύματα» στο θέμα αυτό.

«Κάποιοι έχουν δείξει αλλαγή, κάποιοι όχι. Μερικές χώρες είναι πιο αποφασιστικές. Μάλιστα κάποιες έχουν συλλάβει αρχηγούς της οργάνωσης (FETÖ) και μας τους έχουν στείλει. Στα Βαλκάνια υπάρχει μία θετική αλλαγή στάσης. Χάνουν πολύ μεγάλη δύναμη και κύρος (οι γκιουλενιστές). Μιλήσαμε για αυτό το θέμα και στη σύνοδο των G-20. Και υπάρχουν χώρες από τις οποίες έχουμε δει αποτελέσματα. Και από την Ελλάδα τώρα λαμβάνουμε θετικά μηνύματα. Αν υπάρξει μία σοβαρή ώθηση σε αυτό το θέμα από την Ελλάδα, τότε θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα και θετικά η λύση του ζητήματος».