Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ... Η Τουρκία αψηφά τα μέτρα της ΕΕ εις βάρος της – Προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Αποφασισμένη να συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει στην ανατολική Μεσόγειο δηλώνει η Τουρκία, αψηφώντας τις κοινοτικές αποφάσεις. Ο...


Αποφασισμένη να συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει στην ανατολική Μεσόγειο δηλώνει η Τουρκία, αψηφώντας τις κοινοτικές αποφάσεις.

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. να λάβει μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και μειώνεται η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του σήμερα Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.




Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι το γεγονός πως η Ε.Ε. δεν αναφέρεται στους Τουρκοκύπριους στην απόφασή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, «δείχνει πόσο προκατειλημμένη και μονομερής είναι η Ε.Ε. στο Κυπριακό».

«Αυτές οι αποφάσεις είναι το τελευταίο παράδειγμα πως το δίδυμο Ελληνοκύπριοι – Ελλάδα εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην Ε.Ε. προς όφελος των δικών τους μαξιμαλιστικών θέσεων και πως οι άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν γίνει εργαλείο τους», προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ αναφέρεται επίσης ότι «προκαλεί ερωτηματικά που αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν μια σημαντική μέρα για τον τουρκικό λαό όπως είναι η τρίτη επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «28» αποφασίστηκε να ανασταλούν «οι διαπραγματεύσεις για τη συνολική Συμφωνία Αεροπορικών Μεταφορών» και να ακυρωθούν «προς το παρόν» τόσο «το Συμβούλιο Σύνδεσης», όσο και οι «περαιτέρω συνεδριάσεις του διαλόγου υψηλού επιπέδου Ε.Ε. – Τουρκίας».

Επιπλέον, οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν «να μειωθεί η προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία για το 2020», ενώ προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να επανεξετάσει τις δανειακές χορηγήσεις της στην Τουρκία.