Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ... Σκηνές απείρου κάλλους στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Π.Πολάκη: Απίστευτοι διάλογοι

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Τζανακόπουλο, Αθανασίου και Πλεύρη Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι μεταξύ...


Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Τζανακόπουλο, Αθανασίου και Πλεύρη

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι μεταξύ του Δημήτρη Τζανακόπουλου και βουλευτών της ΝΔ.

Τζανακόπουλος:«Είστε δειλοί, θέλετε τις πολιτικές μας διώξεις. Δεν θέλετε ειδική επιτροπή προκειμένου να μην έρθει να σας τα πει στη Βουλή. Κύριε Αθανασίου δεν είστε δικαστής είστε πρόεδρος επιτροπής».




Αθανασιου: «Εμείς εφαρμόζουμε τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Η προηγούμενη Βουλή δεν τα εφάρμοζε».

Έντονη ήταν και η αντιπαράθεση του με τον Θανάση Πλεύρη ο οποίος ανέφερε ότι οι υποθέσεις πρέπει να πάνε με το άρθρο 62 για την ασυλία βουλευτών και οχι με το 86 του νόμου περί ευθύνης υπουργών διότι έτσι τις έστειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας στη Βουλή.

Θανάσης Πλεύρης προς Τζανακόπουλο: «Είσαι δικηγόρος αλλά δεν σε έχω δει ποτέ στα δικαστήρια. Αλλάξατε το άρθρο του νόμου τρεις μέρες πριν τις εκλογές για να γίνει το κακούργημα Πολάκη για την παρακολούθηση Στουρνάρα πλημμέλημα».

Φωνές Πολάκη και επίθεση σε Στουρνάρα και Πουλή
Στην τοποθέτηση του ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου τόσο στον κ. Στουρνάρα όσο και στον Σταμάτη Πουλή.

Πολακης: «Ο Στουρνάρας ήταν πολιτικός μου αντίπαλος. Όλο αυτό το έστησε ο Στουρνάρας επειδή έβγαλα τη γυναίκα του στη φόρα για παρανομίες. Εγώ δεν τον ηχογράφησα ποτέ. Ο Πουλής ήταν λαμόγιο και από τη στιγμή που είναι λαμόγιο θα τον λέω λαμόγιο».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης που συμμετείχε στην επιτροπή και ψήφισε «όχι» με δήλωσή του ανέφερε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται πολιτικά και με πολιτικά μέσα για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και αποπροσανατολισμού.

Τζανακόπουλος: Θα πάμε στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής Δημήτρης Τζανακοπουλος ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική δειλία της ΝΔ και για διαδικασία παρωδία.

«Σήμερα αποδείχτηκε ότι ο πολιτικός πολιτισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πολιτισμός του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας. Παραβίασαν στην σχετική συνεδρίαση όχι μία αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Φοβούνται να συστήσουν προανακριτική επιτροπή και μετέτρεψαν πολιτικά ζητήματα και ζητήματα που σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα σε ζητήματα προσωπικά. Η ευθύνη για αυτή την παρωδία είναι σαφής και αφορά και τον πρόεδρο της επιτροπής Μπάμπη Αθανασίου .

Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να εκδικηθεί τον κ. Πολάκη για όσα έχει αποκαλύψει στο παρελθόν τότε οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις τις διαδικασίες ώστε να συσταθεί ειδικό δικαστήριο. Η πολιτική δειλία δεν συγχωρείται .

Θα ζητήσουμε από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής να γνωμοδοτήσει για όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα σήμερα».

Απάντηση Τασούλα σε ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναφέροντας πως «η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις της και η συμπολίτευση έχει δικαίωμα να κρίνει αν θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Εγώ έχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή από οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή υποψία, ότι αδρανεί, ή αμελεί προκειμένου να "προστατεύσει" κάποιο μέλος της από την αξίωση πολίτη για δικαστική προστασία. Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά.»