Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΝΕΟ «Τελεσίγραφο» ΗΠΑ σε Τουρκία: Αν ξεκινήσετε «επιχείρηση» εναντίον των Κούρδων θα σας χτυπήσουμε!

Άστραψε και βρόντηξε ο Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.Το μήνυμα του ήταν ξεκάθαρο και σαφές: Α...


Άστραψε και βρόντηξε ο Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.Το μήνυμα του ήταν ξεκάθαρο και σαφές: Αν ξεκινήσετε επιχείρηση εναντίον των Κούρδων θα σας χτυπήσουμε!




Την έντονη απογοήτευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει και να παραλάβει το ρωσικό σύστημα S-400 εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το τηλεφώνημα έγινε ενώ ο κ. Πομπέο βρισκόταν στο Εκουαντόρ για επίσημη επίσκεψη. Σήμερα αναμένεται να πάει στο Μεξικό. Την τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε ο Τούρκος υπουργός έχοντας πρόθεση να διαμαρτυρηθεί για την εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Η Ουάσιγκτον ακύρωσε και την παραγγελία των 100 αεροπλάνων που αγόρασε η Τουρκία, η οποία έχει παραλάβει τέσσερα εξ αυτών, που παραμένουν καθηλωμένα σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις. Το τηλεφώνημα κατέληξε μπούμερανγκ για τον κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος άκουσε τα σφοδρά παράπονα του κ. Πομπέο για την αντισυμμαχική ενέργεια της αγοράς των S-400.

Επανέλαβε επίσης ότι η Αμερική θα προστατεύσει τους συμμάχους της, που πολέμησαν μαζί της εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Η αναφορά έγινε για τους Κούρδους της Συρίας οι οποίοι χθες δέχτηκαν ακόμη μιά Αμερικανική Στρατιωτική βοήθεια...

Ένα στρατιωτικό κομβόι των ΗΠΑ εισήλθε στη Συρία αυτό το Σαββατοκύριακο για να παραδώσει νέο βαρύ εξοπλισμό στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Halab Today TV. Η κίνηση αυτή έχει στρατηγική σημασία καθώς οι Τούρκοι σχεδιάζουν να επιτεθούν στις κουρδικές δυνάμεις της βόρειας Συρίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που οι σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον βρίσκονται στα πρόθυρα ολικής ρήξης.

Οι μαχητές του YPG αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της διεθνούς δύναμης που πολέμησε τους τρομοκράτες του ISIS όταν η Τουρκία ήταν απούσα.