Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2019

Στην Δίκη της Χ.Α.: Το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα μιλούσα για τα καναρίνια μου, είπε κατηγορούμενος!


Ο Λέων Τσαλίκης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία Φύσσα και δήλωσε πως στα γραφεία της Χρυσής Αυγής είχε πάει μόνο δύο φορές

Ένας ένας οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, νίπτουν τας χείρας τους απολογούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.


Έτσι, σήμερα ο 47χρονος Λέων Τσαλίκης, ο οποίος φέρεται ότι το βράδυ της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα συμμετείχε στο τάγμα εφόδου, απολογούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Ο Λέων Τσαλίκης ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είχα πάει μόνο δυο φορές για να πάρω τρόφιμα γιατί είχα οικονομικές δυσκολίες», ενώ όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί σε φωτογραφία έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά ανέφερε: «Είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Ο κατηγορούμενος το βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι» και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο του, ο οποιος φερεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου «που πήγε να τον απεγκλωβίσει».

Ο Λέων Τσαλίκης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε φασαρία στην καφετέρια καθώς έφτασε με καθυστέρηση.

Όπως είπε ο συγκατηγορούμενος φίλος του, του μετέφερε πως τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του, η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα. «Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανείς... Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός», τόνισε.

Σε άλλο σημείο ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το Κοράλλι.

Ο 47χρονος ανέφερε ακόμη, ότι εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα φίλο γείτονα του ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα λέγοντας του πως στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Από την ώρα που αποχώρησε από την καφετέρια μέχρι και λίγο μετά τη μία ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του ο οποίος ήταν νωρίτερα στην καφετέρια, αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του με τον οποίο, μεταξύ άλλων άσχετων θεμάτων, συζήτησαν και για τα καναρίνια τους!

«Είναι χόμπι ασχολούμαι 15 χρόνια με τα καναρίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των συνομιλιών του κατηγορούμενου καταγράφεται και αυτή με συγκατηγορούμενη του αστυνομικό. «Μου ζήτησε να τη βοηθήσω να βρει αποκλειστική για την άρρωστη μητέρα της», ισχυρίστηκε.
Ο 47χρονος επέμεινε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επομένη από τους γείτονες και την τηλεόραση. «Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά, η γυναίκα μου μου έδειξε τις φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση», ανέφερε, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός ότι δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορουμένους φίλους του για να μάθει πληροφορίες.

«Δεν επικοινώνησα με κανέναν, τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ χαμένος, σοκαρισμένος γιατι έγινε μια δολοφονία στη γειτονία μου».

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;

Κατηγορούμενος: Μετά από δυο - τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε "ότι ξέρεις, δεν ξέρω παραπάνω" και εγω του απάντησα "δεν θέλω να μου πεις τίποτα" . Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα... Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν τους έβαλα όλους σε απόσταση.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει μήνυμα που φερεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενο του στο οποίο ανέφερε: "Παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή", είπε πως δεν το θυμάται.
« Προηγουμενη
Επομενη »