Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...!!! Η τουρκία στέλνει το «Ορούτς Ρέι» για έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου...!!! Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις....

ΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ "ΠΟΛΕΜΑ" ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΡΥΪΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑ...


ΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ "ΠΟΛΕΜΑ" ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΡΥΪΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ...

Έρευνες μέσα στην ελληνική ΑΟΖ στην ευρύτερη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου φαίνεται να σχεδιάζει η Τουρκία. Σε επιφυλακή η Αθήνα.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η κρατική εταιρεία πετρελαίων της γείτονος, «TPAO», φέρεται να έθεσε αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για να διεξαγάγει σεισμικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο μεσημβρινό, ξεκινάει δηλαδή από τα νότια της Ρόδου και φτάνει πέρα από το Καστελόριζο, μετά τις 15 Αυγούστου.

Εκείνη την περίοδο λήγει και η αποστολή του εξελιγμένου ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο αξιοποίησής του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχει άλλωστε προαναγγελθεί από την Άγκυρα.

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Την τουρκική κινητικότητα παρακολουθεί στενά η Αθήνα, η οποία, μέσω όλων των υφιστάμενων διαύλων, έχει κοινοποιήσει προς την τουρκική πλευρά τις κόκκινες γραμμές της.

Η Ελλάδα είναι συνεπής σε αυτό τον τομέα, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και μία αλλαγή κυβέρνησης.

Εξακολουθούν να υπάρχουν εκτιμήσεις στην Αθήνα ότι τελικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει εντολή για να αναπτυχθεί και το τέταρτο τουρκικό πλοίο εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό τον ιδιότυπο θαλάσσιο στραγγαλισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.