Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ στη Νέα Υόρκη: Στο σκοτάδι βυθίστηκε η πόλη! Χάος από εγκλωβισμένους στο Μετρό - ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης βύθισε για μερικές ώρες στο σκοτάδι μέρος του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη χθες Σάββατο. Το μπλακ ά...


Τεράστια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης βύθισε για μερικές ώρες στο σκοτάδι μέρος του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη χθες Σάββατο.

Το μπλακ άουτ στη Νέα Υόρκη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο μετρό, άνθρωποι να εγκλωβιστούν σε ασανσέρ, φωτεινοί σηματοδότες να σταματήσουν να λειτουργούν και τα φώτα στην εμβληματική Τάιμ Σκουέρ να σβήσουν.




Η βλάβη σημειώθηκε αργά το απόγευμα χθες στο δυτικό Μανχάταν στη Νέα Υόρκη και στέρησε το ηλεκτρικό ρεύμα από περίπου 42.000 χρήστες, σύμφωνα με την εταιρεία Con Edison, η οποία δεν έχει εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας).

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες χρήστες ανάρτησαν φωτογραφίες από σταθμούς του μετρό βυθισμένους στο σκοτάδι. Αναμένοντας να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση η εταιρεία διαχείρισης μεταφορών της Νέας Υόρκης, η MTA, ζήτησε από τους πολίτες «να αποφεύγουν τους υπόγειους σταθμούς» στο Μανχάταν, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του δικτύου του μετρό.

Αστυνομικοί που είχαν λάβει θέσεις στα μεγάλα σταυροδρόμια προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι Νεοϋορκέζοι περπατούσαν ήρεμα στις λεωφόρους που είχαν κλείσει για τα οχήματα.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έλαβε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, κυρίως από ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ.

Αιτία της βλάβης φαίνεται να είναι «κάτι που πήγε λάθος στον τρόπο που μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο από την Άιοβα.