Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλησιάζει ο Αρμαγεδώνας... Οι Αμερικάνοι Στέλνουν στρατεύματα στην Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν

Η κυβέρνηση Trump ενισχύει τις αμφιλεγόμενες στρατιωτικές της σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζοντας να στέλνει εκατοντάδες στρατεύματα...


Η κυβέρνηση Trump ενισχύει τις αμφιλεγόμενες στρατιωτικές της σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζοντας να στέλνει εκατοντάδες στρατεύματα στη χώρα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν.

Πεντακόσιοι Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να μεταβούν στην Αεροπορική Βάση Prince Sultan, που βρίσκεται σε ερημική περιοχή ανατολικά της Σαουδικής πρωτεύουσας του Ριάντ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αμερικανικής άμυνας.




Ένας μικρός αριθμός στρατευμάτων και προσωπικού υποστήριξης βρίσκονται ήδη στο χώρο, επιχειρώντας αρχικές προετοιμασίες για την εγκατάσταση πυραυλικού συστήματος Patriot καθώς και βελτιώσεις στους αεροδιαδρόμους, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Οι ΗΠΑ επέλεξαν στρατηγικά το σημείο, καθώς σύμφωνα με τελευταίες αξιολογήσεις ασφάλειας οι πύραυλοι του Ιράν δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση στην απομακρυσμένη περιοχή.

Το πρόβλημα με το Κογκρέσο
Η απόφαση έρχεται, καθώς οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας παραμένουν εξαιρετικά ευαίσθητες, εξαιτίας του θυμού τον ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Τραμπ δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να προσπαθήσει να βοηθήσει στην προστασία της Σαουδικής Αραβίας από την επιθετικότητα του Ιράν.

Τον περασμένο μήνα το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έστειλε 1.000 επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, καθώς οι εντάσεις του Ιράν εξαπλώθηκαν, αλλά δεν διευκρίνισαν τις χώρες στις οποίες θα πήγαιναν. Οι δυνάμεις που πηγαίνουν στη Σαουδική Αραβία αποτελούν μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ για πλήρη έλεγχο στην περιοχή.

Το Κογκρέσο δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αν και ένας υπάλληλος δήλωσε στο CNN ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Η κοινοποίηση στο Κογκρέσο θα παράσχει ακριβέστερες λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να πετάξουν μυστικά, μαχητικά F-22 πέμπτης γενιάς και άλλα πολεμικά αεροσκάφη από τη συγκεκριμένη βάση, δηλώνουν οι αξιωματούχοι.

Μέχρι στιγμής, το Πεντάγωνο αρνείται να σχολιάσει την ανάπτυξη εξαιτίας των μακροχρόνιων Σαουδικών ευαισθησιών σχετικά με την ύπαρξη αμερικανικών στρατευμάτων στο Βασίλειο. Οι Σαουδάραβες δεν ανακοίνωσαν επίσης ότι τα αμερικανικά στρατεύματα έρχονται στη χώρα.

Πηγή: CNN