Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ ΟΑ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ...!! Με την κατηγορία του «τρομοκράτη» συνελήφθη ο Τούρκος πρώην πρεσβευτής στη Γκάνα

Ο Σεντούρκ Ουζούν (Şentürk Uzun), πρώην πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γκάνα, προφυλακίστηκε το Σάββατο κατηγορούμενος για σχέσεις με το κί...


Ο Σεντούρκ Ουζούν (Şentürk Uzun), πρώην πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γκάνα, προφυλακίστηκε το Σάββατο κατηγορούμενος για σχέσεις με το κίνημα του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που το ισλαμικό καθεστώς κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Ο ίδιος ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, αρνείται κάθε ανάμειξη με το αποτυχημένο πραξικόπημα.




Ο Τούρκος διπλωμάτης συνελήφθη το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια έρευνας των Αρχών κατά των γκιουλενιστών και του αποδόθηκαν κατηγορίες συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, όπως μεταδίδει το SCF.

Οι τουρκικές Αρχές ερευνούσαν εδώ και καιρό τον Ουζούν επειδή φερόταν να χρησιμοποιούσε στο κινητό του την εφαρμογή ByLock, μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία επικοινωνίας, που σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές είχαν εγκαταστήσει στα κινητά τους τηλέφωνα οι γκιουλενιστές για να αποφεύγουν τις παρακολουθήσεις συνομιλιών τους.

Πρώην αναπληρωτής κυβερνήτης της Άγκυρας, ο Ουζούν υπηρέτησε ως πρεσβευτής της Τουρκίας στην Γκάνα από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014.

Συνολικά 490 διπλωμάτες και διπλωματικοί υπάλληλοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκράτες», δίχως να έχουν προηγηθεί δικαστικές διαδικασίες και δίχως να τους έχεις δοθεί το δικαίωμα της υπεράσπισης.

Από αυτούς οι 394 είναι διπλωμάτες, που αντιστοιχούσαν σε σύνολο 1.202 διπλωματών καριέρας έως τα τέλη του 2015, ή αλλιώς στο 33% του διπλωματικού σώματος της Τουρκίας.