Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ... Παναγιωτόπουλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Αν τηρηθεί η Συνθήκη μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον! ΑΥΤΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ...

ΔΕΣ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΔΕΞΙΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ...!!! ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ (ΦΩΤΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ Κ...


ΔΕΣ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΔΕΞΙΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ...!!! ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ (ΦΩΤΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΕΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΨΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ... ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ...

«Μας ανησυχεί, αλλά δεν μας φοβίζει η αναθεωρητική, ολίγον ανεξέλεγκτη, τουλάχιστον από τις μέχρι πρότινος δυτικές επιρροές της, Τουρκία, η οποία, αν μη τι άλλο, εκτός από το συνηθισμένο "μενού", τώρα τελευταία επανέρχεται με μία εξαιρετικά επιθετική ρητορική από κορυφαίους αξιωματούχους της» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα.




«Δεν μας αρέσει ως χώρα να προκαλούμαστε, το έχω ξαναπεί, όσο δεν μας αρέσει να προκαλούμε. Όταν όμως προκαλούμαστε, οφείλουμε να δομούμε την αντίδρασή μας με όρους ψυχραιμίας, νηφαλιότητας, αλλά συνάμα και σθένους και αποφασιστικότητας. Αυτό άλλωστε είναι ένα πραγματικό αποτρεπτικό δόγμα», πρόσθεσε.

«Ενισχύουμε, σαν στρατιωτική επιλογή, ή προσπαθούμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Η δουλειά μας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη θα πετάνε, τα πολεμικά πλοία θα πλέουν, τα στρατιωτικά οχήματα θα κινούνται, πλήρως λειτουργικά και επιχειρησιακά έτοιμα, έτσι ώστε να προσφέρουν στη χώρα μια "ομπρέλα" ασφαλείας και την αποτρεπτική ισχύ που αυτή χρειάζεται έναντι πάντων», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση. "«Εργαζόμαστε, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, για έναν σκοπό. Για να διατηρούμε, να επαυξάνουμε και να ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το σχόλιό του για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι «δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, παρατήρησε ωστόσο ότι «για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» εκτίμησε.

Επανέλαβε δε ότι «επιζητούμε και θα συνεχίσουμε να επιζητούμε σχέσεις καλής γειτονίας στον βαλκανικό περίγυρό μας. Τα Βαλκάνια είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν σε περιοχή παραγωγής σταθερότητας και όχι αστάθειας, όπως ήταν διαχρονικά, με μοιραία αποτελέσματα, βέβαια, για την Ευρώπη και τον κόσμο»