Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα λαμόγια στην Ρόδο... έδιναν πλαστά έγγραφα σε λαθρομετανάστες για να τους νομιμοποιήσουν...

Την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που κατάρτιζε - προμήθευε με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς και εμπορεύονταν λαθραία καπνικά προϊόντα...



Την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που κατάρτιζε - προμήθευε με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς και εμπορεύονταν λαθραία καπνικά προϊόντα, πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία στη Ρόδο.

Όπως ανακοινώθηκε το οργανωμένο κύκλωμα αποτελούσαν επτά άτομα και σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 36 ετών και ένας 37 ετών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο αρχηγός και ο ταμίας-εγγυητής του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι συνεργοί τους.




Ταυτόχρονα προσήχθησαν και κρατούνται άλλοι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 25, 31 και 51 ετών, προκειμένου να εφαρμοστεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, άπατης, παραβίασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, κατοχής ναρκωτικών ουσιών, πλαστών εγγράφων και παράνομης διαμονής.

Η αποδόμηση του κυκλώματος είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και πολύμηνης εμπεριστατωμένης έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Η εγκληματική οργάνωση επιδίδονταν σε κατάρτιση πλαστών εγγράφων-βεβαιώσεων με τις οποίες προμήθευε αλλοδαπούς προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για την έκδοση αδειών διαμονής και δελτίων αιτήσαντος πολιτικού άσυλου, έχοντας απώτερο σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Ταυτόχρονα η εγκληματική οργάνωση μετέφερε και διοχέτευε στη Ρόδο αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα. Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δράσης υλοποιήθηκε χθες το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες έρευνες σε κατοικίες και κατάστημα των εμπλεκομένων, με ταυτόχρονες προσαγωγές ατόμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.