Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Στα πρόθυρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...Αμερικανικά σκάφη πλησιάζουν το Ιράν - Έκρυθμη η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ

Την ομάδα σκαφών του strike group 12, που συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln προς το Ιράν και τα Στενά του Ορμο...


Την ομάδα σκαφών του strike group 12, που συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln προς το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ στέλνει το αμερικανικό Πεντάγωνο σε μια τελευταία εξέλιξη, εν μέσω διαρκούς και αυξανόμενης έντασης με το Ιράν ιδιαίτερα μετά την κατάληψη βρετανικού δεξαμενοπλοίου από τις δυνάμεις των Ιρανών φρουρών της Επανάστασης.




Όπως αναφέρεται αριθμός σκαφών επιφανείας από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο μαζί με το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων USS Boxer (LHD-4) έλαβε εντολή να κινηθεί προς τα Στενά του Ορμούζ και τις ακτές του Ιράν από την παρούσα θέση του κοντά στο Ομάν.

Η κίνηση αυτή του αμερικανικού Πενταγώνου να μετακινήσει σκάφη του πλησιέστερα προς το Ιράν, δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόθεση να αφήσουν τα πλωτά των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης να καταλάβουν εκ νέου κάποιο άλλο σκάφος, επιχειρώντας να εμφανιστούν ως εγγυητές της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Η μετακίνηση αυτή, όπως αναφέρθηκε εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinel για την ναυσιπλοΐα στον περσικό Κόλπο.