Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ... Αγριεύει ο Καιρός: Συμβουλές και οδηγίες ενόψει της επιδείνωσης – Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές!

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ ΕΜΚ, που ισχύει από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα μέχρι και τις μεσημεριανές της Κυριακής, ...

Καιρός: Συμβουλές και οδηγίες ενόψει της επιδείνωσης – Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές!

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ ΕΜΚ, που ισχύει από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα μέχρι και τις μεσημεριανές της Κυριακής, υπενθυμίζει με ανακοίνωση της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...




Διαβεβαιώνει ότι έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την περίπτωση αντιμετώπισης έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, δίνει οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας προς τους πολίτες.

Η υπηρεσία υπενθυμίζει ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η Δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

«Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων» τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ των οδηγιών που δίνονται είναι οι πολίτες να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και οι υδρορροές των σπιτιών τους, να αναβάλουν προγραμματισμένες και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να προστατεύονται από τη χαλαζόπτωση, κ.α.