Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στην Κυλλήνη για τον εντοπισμό νάρκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε παραλία

Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης για τον εντοπισμό νάρκης κοντά σε παραλία - Αυτή είναι η τρίτη νάρκη που εντοπίζεται στην περιοχή τα...


Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης για τον εντοπισμό νάρκης κοντά σε παραλία - Αυτή είναι η τρίτη νάρκη που εντοπίζεται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια

Ξεχασμένη νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε κοντά στην παραλία της Κυλλήνης την Τρίτη. Το συγκεκριμένο γεγονός σήμανε συναγερμό στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης, που έχει οριοθετήσει την περιοχή, έχει τοποθετήσει σημαδούρα και εκτελεί περιπολίες για να αποτρέπει τον κόσμο να πλησιάσει.




Η νάρκη αναμένεται να καταστραφεί με ασφαλή τρόπο από εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών τις επόμενες ημέρες, ωστόσο αποτελεί έναν πονοκέφαλο για όλους στην περιοχή.

Η νάρκη εντοπίστηκε τυχαία κοντά στην ακτή της παραλίας «Πετρέλαια» και προφανώς τα ρεύματα την έβγαλαν τόσο κοντά στην ακτή που κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες λουόμενους.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μια νάρκη εντοπίζεται στην περιοχή. Με αφορμή το γεγονός πως στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί είχαν ναρκοθετήσει όλη την περιοχή και κυρίως τα σημαντικά περάσματα του Ιονίου, όπως αυτό του Πατραϊκού ή γύρω από τη Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, εκτιμάται πως είναι μεγάλος ο αριθμός των ναρκών που συνεχίζουν να υπάρχουν «ταξιδεύοντας ευρύτερα στα νερά του Ιονίου.

Το 2013 είχε εντοπιστεί νάρκη μέσα στο λιμάνι της Κυλλήνης, γεγονός που είχε οδηγήσει στην μεταφορά όλων των πλοίων της πορθμιακής σύνδεσης στο Κατάκολο, έως ότου απομακρυνθεί και καταστραφεί με ασφάλεια.

Και λίγο αργότερα είχε βρεθεί και άλλη νάρκη στα δίχτυα ψαρά στην περιοχή της Μυρσίνης, ενώ η πρόσφατη είναι η τρίτη που εντοπίζεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Πηγή: ilialive