Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενωμένα του τουρκικά κομμάτα ΚΑΤΑ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ... Κοινό ανακοινωθέν από την τουρκική βουλή για την Κυπριακή ΑΟΖ!

Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η κίνη...


Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται λίγο μετά την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία.




Το ανακοινωθέν έχει ως εξής: «Ως κόμματα που διατηρούμε κοινοβουλευτική ομάδα στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, στο ζήτημα της κατανομής των πόρων των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, καταδικάζουμε με έντονο τρόπο όλες τις προσπάθειες, όλα τα σχέδια προς την κατεύθυνση των τετελεσμένων γεγονότων, την παραγνώριση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων, με βάση το διεθνές δίκαιο, των τ/κ και της Τουρκικής Δημοκρατίας, και καταδεικνύουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε έναντι στις πολιτικές των κύκλων που διεξάγουν πολιτική σε αυτήν την κατεύθυνση».

Το ανακοινωθέν υπογράφουν τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το μικρότερο εθνικιστικό κόμμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Από το κοινό ανακοινωθέν απέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών και τα μικρότερα κόμματα που δεν φέρουν κοινοβουλευτική ομάδα στην βουλή, δηλαδή το συντηρητικό Κόμμα Ευτυχίας και το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας.