Tελευταια Νεα

Τρίτη, Ιουλίου 09, 2019

Ετοιμάζουν το απόλυτο χάος οι Συριζαίοι και τα παιδιά τους: «Θα ξαναβγούμε στους δρόμους!» – «Εξαγγελία»… κινητοποιήσεων


Τις παλιές εποχές αναπολούν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Όλοι θυμόμαστε τις κινητοποίησεις που λάμβαναν χώρα πριν γίνουν φυσικά Κυβέρνηση. Είτε με τα σωματεία που υποστήριζαν, είτε σε συνεργασία με ακροαριστερές οργανώσεις και με μπάχαλα, δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Είχαν φέρει το απόλυτο χάος στους δρόμους και αναστάτωση σε καταστηματάρχες. Πάντα υπήρχε μία ένοχη ανοχή έναντι των οργανώσεων που διέλυαν στο πέρασμά τους περιουσίες.
Βέβαια αυτά άλλαξαν εν μέρη όταν έγιναν Κυβέρνηση. Οι περισσότερες ακροαριστερές οργανώσεις χάθηκαν. Κανείς από αυτό τον χώρο δεν διαμαρτυρήθηκε για τα αντιλαϊκά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μόνοι που έτρωγαν ξύλο ήταν οι συνταξιούχοι και οι δεκάδες πατριώτες που κατέβαιναν στις συγκεντρώσεις για την εκχώρηση της Μακεδονίας μας. Έδειξαν ελαστικότητα στους Ρουβίκωνες, ενώ εγκατέλειψαν τα Εξάρχεια, όπου έγινε η βάση των εγκληματιών.

Μάλλον όμως όπως φαίνεται ετοιμάζονται για νέο γύρο αντιπαράθεσης. Το μήνυμα του εξαδέλφου Τσίπρα σαφέστατο: «θα ξαναβγούμε στους δρόμους!»

Ειδικότερα, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. «Σίγουρα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους γιατί έχει δώσει η νέα κυβέρνηση δείγμα σε ποια γραμμή θα κινηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσίπρας τοποθετήθηκε για το ασφαλιστικό και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Για παράδειγμα στο ασφαλιστικό δεν έχει ειπωθεί τίποτα. Έχουν μιλήσει για την ιδιωτικοποίηση του τρίτου πυλώνα ασφάλισης», σημείωσε.

Όπως σχολίασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε σε προοδευτική έξοδο από την κρίση. «Υπάρχει προοδευτική έξοδος από την κρίση την οποία προσπαθήσαμε και σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε. Αν έχουμε πολιτικές που αυξάνουν τις αντιθέσεις σίγουρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους», επανέλαβε.

«Έχουμε μία επιστροφή περίπου στην κυβέρνηση Σαμαρά. Έχουμε μάλιστα δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος του 2012- 2014. Ο κ. Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας και ο κ. Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το υπουργικό σχήμα συμβαδίζει και είναι αναμενόμενο με βάση όσων ακούστηκαν στην προεκλογική περίοδος. «11 από τους 18 υπουργούς είναι της κυβέρνησης Σαμαρά, η υπόλοιπη σύνθεση είναι επί το νεοφιλελεύθερο, όπως για παράδειγμα ο κ. Σκυλακάκης», σημείωσε ο Γ. Τσίπρας. Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η ΝΔ μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιάσει πρόγραμμα, συνεπώς «θα το δούμε μπροστά μας.

Οι δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ προσανατολίζουν για το πού θα πάμε. Ο δημόσιος τομέας θα είναι απών από κρίσιμα πεδία της οικονομίας». «Εμείς προσπαθήσαμε μία προοδευτική έξοδο από την κρίση γιατί καταφέραμε και βγήκαμε με την κοινωνία όρθια. Τώρα πάμε για μία νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης», κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.

Δηλαδή τι μας λένε. Ότι χωρίς καν να έχει προχωρήσει η νέα Κυβέρνηση σε ψήφιση νόμων, προετοιμάζονται για μπάχαλα. « Προηγουμενη
Επομενη »