Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ελληνόψυχος Πομάκος Σεμπαϊδήν Καραχότζα καταγγέλλει: Άφθονο «μαύρο χρήμα» ρέει στα Πομακοχώρια!..

Όχι πως αυτό δε συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ η μαύρη και α...


Όχι πως αυτό δε συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ η μαύρη και αδήλωτη εργασία και κατά συνέπεια το μαύρο και αφορολόγητο χρήμα. Μόλις χθες επικοινώνησε με το xanthinet.gr συμπολίτισσα μας από την ορεινή περιοχή εκφράζοντας την αγανάκτηση της για το συγκεκριμένο θέμα.




“Μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι οι οποίοι ενώ πληρώνονται και το καλοκαίρι από το ελληνικό δημόσιο, κατά τους μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά πάνε και εργάζονται σε Βουλγαρία, Γερμανία ή ακόμα και κάπου στην Ελλάδα χωρίς ασφάλιση με αποτέλεσμα τα χρήματα που βγάζουν από αυτή τη δεύτερη και αδήλωτη εργασία τους να μη φαίνονται πουθενά” μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θέμα όμως δε σταματάει εκεί. Εδώ και χρόνια εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, πλακατζήδες κλπ ενώ δεν ξεμένουν σχεδόν ποτέ από δουλειά, στη φορολογική τους δήλωση εμφανίζουν ένα ελάχιστο εισόδημα με αποτέλεσμα να θεωρούνται άποροι και να λαμβάνουν όλα όσα το ελληνικό κράτος δίνει σε άπορες οικογένειες.

Την ίδια στιγμή κάποιος που ξεπερνά ακόμα και κατά 3 μόνο ευρώ το προβλεπόμενο για κάθε επίδομα εισοδηματικό όριο το χάνει γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να κρύψει ούτε αυτά τα 3 ευρώ.

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περιοχή δε γίνεται σχεδόν κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν το διπλάσιο εισόδημα από έναν μισθωτό αλλά να εμφανίζονται ως άποροι.

Απολύτως δικαιολογημένη λοιπόν η αγανάκτηση της συμπολίτισσας μας η οποία και μας παρακάλεσε να αναδείξουμε το συγκεκριμένο θέμα με την ελπίδα πως το φαινόμενο αυτό θα καταπολεμηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σ. Καραχότζα