Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ... 9 Δισεκατομμύρια Δολλάρια χάνει η τουρκία με την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα προμηθειών, Έλεν Λορντ, μετά την ανακοίν...


Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα προμηθειών, Έλεν Λορντ, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την «αποβολή» της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου του 2020 και το συνολικό κόστος για την Τουρκία - σε μια πρώτη αποτίμηση - θα είναι της τάξης των 9 δισ. δολαρίων Παράλληλα επισήμανε ότι «η Τουρκία σίγουρα και δυστυχώς θα χάσει και θέσεις εργασίας αλλά και μελλοντικές οικονομικές ευκαιρίες από την απόφαση αυτή».






Σε μια πρώτη αντίδραση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση των ΗΠΑ αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «αυτό το μονομερές μέτρο αντίκειται προς το πνεύμα της συμμαχίας και δεν βασίζεται σε θεμιτούς λόγους».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προέτρεψε, επίσης, την Ουάσινγκτον να ανακαλέσει την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη, ενώ έκρινε ότι θα πλήξει τους στρατηγικούς δεσμούς των δύο κρατών, συμμάχων στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.