Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΑΚΟΜΗ...;; Αγριότητα στο Μπαγκλαντές: Λίντσαραν μέχρι θανλατιυ8 ανθρώπους για μια φήμη μέσω Facebook

Τα fake news που κυκλοφόρησαν μέσω διαδικτύου μιλούσαν για απαγωγές και θυσίες παιδιών στα θεμέλια γέφυρας Στο λιντσάρισμα οχτώ ανθρώ...


Τα fake news που κυκλοφόρησαν μέσω διαδικτύου μιλούσαν για απαγωγές και θυσίες παιδιών στα θεμέλια γέφυρας

Στο λιντσάρισμα οχτώ ανθρώπων προχώρησε όχλος στο Μπαγκλαντές μετά από φήμη για απαγωγή παιδιών τα οποία στη συνέχεια «θυσιάστηκαν» στα θεμέλια γέφυρας.




Η φημολογία ξεκίνησε από αναρτήσεις στο Facebook σύμφωνα με τις οποίες «ήταν απαραίτητο να θάψουν κεφάλια ανθρώπων σε μια γέφυρα αξίας 3 δισ. ευρώ» όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Εξετάσαμε ένα προς ένα αυτά τα λιντσαρίσματα και κανείς από όσους δολοφονήθηκαν δεν σχετίζεται με απαγωγή παιδιού» συμπλήρωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Εκτός από τους 8 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν, τουλάχιστον άλλοι 30 δέχθηκαν επίθεση από ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τις ίδιες φήμες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα η αστυνομία έβαλε «λουκέτο» σε 25 κανάλια στο YouTube, 60 σελίδες στο Facebook και 10 ιστοσελίδες.

Τα fake news περιελάμβαναν την πληροφορία ότι ένας άνδρας εντοπίστηκε να κουβαλάει το κομμένο κεφάλι ενός παιδιού.

Ανάμεσα στους οχτώ νεκρούς περιλαμβάνεται μια μητέρα δύο παιδιών που λιντσαρίστηκε έξω από σχολείο, και ένας κουφός άνδρας στον οποίο ο όχλος επιτέθηκε ενώ επισκεπτόταν την κόρη του.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη 13 άνθρωποι είτε γιατί εμπλέκονται στις δολοφονίες είτε γιατί εμπλέκονται στη διασπορά των ψευδών ειδήσεων.

Η ανησυχία των αρχών είναι τόσο μεγάλη για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες φονικές επιθέσεις ώστε επιστράτευσε μέχρι και περιπολικά με μεγάφωνα τα οποία ενημερώνουν τους πολίτες για τα fake news καλώντας τους να μην πανικοβάλονται.