Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μητσοτάκης από το Παιδείας: Καταργείται το άσυλο - Παράταση στα Μηχανογραφικά - Δεν ιδρύεται 4η Νομική στην Πάτρα

Σοβαρές ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Νίκη Κεραμέως. Δεν θα αλλάξει το Εξεταστικό Σύστημα. Παρά...


Σοβαρές ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Νίκη Κεραμέως. Δεν θα αλλάξει το Εξεταστικό Σύστημα. Παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών. Δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα.




Πολλές και σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε η υπουργός το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν.

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανένα», είπε η κα Κεραμέως. «Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει σήμερα στους βασικούς του άξονες. Τα παιδιά θα εξεταστούν με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση, είπε η υπουργός Παιδείας, θα έρθει η κατάργηση του ασύλου. «έχουμε ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Χθες συναντηθήκαμε με το προεδρείο των πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ.

Είπε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδυναμίες στην λειτουργία των νέων τμημάτων και τις υποδομές. Η κα Κεραμέως είπε ακόμα πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. Σήμερα θα ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά είναι ότι δεν χρειάζεται η χώρα μας 4η Νομική Σχολή.

click4more
Στο Παιδείας ο Μητσοτάκης – «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα»
Για την δίχρονη προσχολική αγωγή είπε ότι πρέπει να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν οι υποδομές και το δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Γνώμονας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής.

«Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τις επισκέψεις από το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στη νέα υπουργό και στους υφυπουργούς καλή επιτυχία και δύναμη στην επιτέλεση του έργου τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.