Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΑΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ... Ο Αστεροειδής 2019 OK πέρασε σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη

Την Πέμπτη ένας αστεροειδής που ονομάζεται «Asteroid 2019 OK», ταξιδεύοντας με ταχύτητα σχεδόν 24 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, πλησίασε πολύ...

Αστεροειδής πέρασε σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη

Την Πέμπτη ένας αστεροειδής που ονομάζεται «Asteroid 2019 OK», ταξιδεύοντας με ταχύτητα σχεδόν 24 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, πλησίασε πολύ κοντά στη Γη.




Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση περίπου 70.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και ήταν μια από τις πλησιέστερες προσεγγίσεις στον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια.

Ο «2019 OK» ήταν αρκετά μεγάλος και, παρόλο που δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή σαν εκείνη που αφάνισε τους δεινόσαυρους, θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη.

Η NASA παρακολουθεί μεγάλους αστεροειδείς προκειμένου να εντοπίσει οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε μια απειλητική τροχιά προς τη Γη. Αλλά ο «2019 OK» εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες και προσδιορίστηκε από τους επιστήμονες ως επικίνδυνος μόλις μία μέρα προτού περάσει από τον πλανήτη μας.

Ο «Asteroid 2019 OK» κατάφερε να διαφύγει από την προσοχή των επιστημόνων, επειδή ήταν σχετικά μικρότερος από άλλους που προσεγγίζουν τη Γη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο αστεροειδής έχει διάμετρο μεταξύ 57 και 130 μέτρα, ενώ όπως δήλωσε στη Sydney Morning Herald ο Μάικλ Μπράουν, καθηγητής στη σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Μονάς: «Είναι ένας αστεροειδής, φονέας των πόλεων. Επειδή είναι τόσο μικρός, είναι απίστευτα δύσκολο να τον διακρίνεις παρά μόνο το τελευταίο λεπτό».




Πηγή: Vox.com