Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ... Μυστήριο στην Ηπειρο: Πέταξαν σάκο με 17 όπλα στην άκρη του δρόμου!

Μυστήριο καλύπτει τους λόγους που οδήγησαν τον κάτοχο ενός οπλοστασίου με μη λειτουργικά όπλα, να τα «ξεφορτωθεί» βάζοντάς τα μέσα σε έ...


Μυστήριο καλύπτει τους λόγους που οδήγησαν τον κάτοχο ενός οπλοστασίου με μη λειτουργικά όπλα, να τα «ξεφορτωθεί» βάζοντάς τα μέσα σε έναν σάκο και πετώντας τα στην άκρη της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, στο ύψος της κοινότητας Λυγιά!




Το πεταμένο οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκαν το πρωί του Σαββάτου. Σε μια θαμνώδη περιοχή στο σημείο όπου τους υποδείχθηκε, βρήκαν τον σάκο που είχε μέσα 17 μακρύκανα πυροβόλα όπλα παλαιού τύπου, εκ των οποίων 13 κυνηγετικά και τέσσερα πολεμικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εμπροσθογεμές τυφέκιο, ένα ραβδωτό πολεμικό τυφέκιο μάρκας Enflied, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Martini- Henry, ένα ραβδωτό πολεμικό τυφέκιο μάρκας Gras και 13 μονόκαννα και δίκαννα λειόκαννα κυνηγετικά όπλα.

Όλα εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, ενώ η Ασφάλεια Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθεί ποιος και γιατί τα εγκατέλειψε, από την στιγμή μάλιστα που τουλάχιστον τα πολεμικά όπλα έχουν ιστορική και μουσειακή αξία.