Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Tρίκαλα: Ολοκληρώθηκε το 39ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Παρουσιάστηκαν Σαρακατσάνικα αθλήματα, χορός γερόντων, χοροί από τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο τρανός χορός με την ...


Παρουσιάστηκαν Σαρακατσάνικα αθλήματα, χορός γερόντων, χοροί από τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο τρανός χορός με την συμμετοχή όλου του κόσμου.





Σε υψόμετρο 1150 μέτρων, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις του 39ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων, το οποίο ήταν αφιερωμένο στο τετράπτυχο "Παιδί - Παιχνίδι - Παιδεία-Πολιτισμός".

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε το 8ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας - Σαρακατσάνικου Τραγουδιού, όπως και τουρνουά ποδοσφαίρου. Και για 4η συνεχόμενη χρονιά: «Το Βιωματικό Καρακόλι-Καραβάνι της Σαρακατσάνικης Ζωής» (με την συμμετοχή των ενδιαφερομένων που ήθελαν να ζήσουν μοναδικές στιγμές), το οποίο είχε αφετηρία το παρεκκλήσι της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, και τόπο προορισμού τον χώρο του Ανταμώματος στα Περτουλιώτικα Λειβάδια όπου κόνεψαν οι συμμετέχοντες και στήθηκαν οι τσατούρες (πρόχειρες κατασκευές).