Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του stealth μαχητικού αεροσκάφους F-35!

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35 θα εισέλθει σε «νέα εποχή», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε το «πράσινο φως» από τ...


Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35 θα εισέλθει σε «νέα εποχή», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε το «πράσινο φως» από τις αμερικανικές αρχές για την αναβάθμιση του αεροσκάφους, στην έκδοση «Block 4» για όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, βλέποντας πως το πεδίο της μάχης διαρκώς εξελίσσεται και οι τεχνολογίες αιχμής είναι απαραίτητες στο πλαίσιο ανταγωνισμού με την Ρωσία και την Κίνα, αποφάσισαν να κάνουν «ένα βήμα παραπάνω» και να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό του F-35, προσφέροντας «τρομακτικές δυνατότητες» στο ήδη κορυφαίο μαχητικό.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την Lockheed Martin, ύψους 1.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον εκσυγχρονισμό του F-35 Lightning II στην έκδοση «Block 4» για την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό, το Σώμα Πεζοναυτών και για όσος συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκτός από το Πεντάγωνο.

Τι αλλαγές θα φέρει η αναβάθμιση σε «Block 4»
Σύμφωνα με την Lockheed Martin, οι τρομερές δυνατότητες του F-35 βασίζονται σε περισσότερες από 8 εκατομμύρια γραμμές κώδικα (λογισμικό).





Αυτές αφορούν τα συστήματα ελέγχου πτήσης μέχρι και την συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων από τους αισθητήρες του μαχητικού, για να προσφέρουν μια συνολική «εικόνα» του πεδίου της μάχης στον πιλότο.

Η εκσυγχρονισμένη έκδοση «Block 4» για το F-35 θα περιλαμβάνει πάνω από 50 βελτιώσεις, που θα επιτρέπουν στο stealth μαχητικό αεροσκάφος να αντιμετωπίζει χερσαίες και εναέριες απειλές που προέρχονται από την Κίνα και από τη Ρωσία.

Αυτές οι βελτιώσεις θα αυξήσουν την δυνατότητα των πιλότων των F-35 να αναγνωρίζουν και να ανιχνεύουν στόχους, βελτιώνοντας έτσι την ικανότητα στόχευσης. Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι οι αναβαθμίσεις του Block 4 θα επικεντρωθούν κατά 80% στο λογισμικό του μαχητικού.

Η οικογένεια των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35 αποτελείται από τρεις παραλλαγές/μοντέλα. Το μοντέλο F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα συμπληρώσει τον στόλο των εξίσου stealth μαχητικών αεροσκαφών F-22A και αναμένεται να αντικαταστήσουν τα τέταρτης γενιάς αεροσκάφη F-16 και A-10.

Το μοντέλο F-35B του Σώματος Πεζοναυτών θα αντικαταστήσει τα αεροσκάφη F/ A-18 και AV-8B, ενώ τέλος το τρίτο μοντέλο F-35C του Πολεμικού Ναυτικού θα ενισχύσει τον στόλο αεροσκαφών F/A-18E και F/A-18F.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Fort Worth του Τέξας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2026.