Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έλειπε ο γιος της στο αεροσκάφος της επιστροφής από την Κρήτη!

cretaliveΟ φόβος που ένιωσε μια μητέρα από την Ουαλία, όταν διαπίστωσε ότι ο γιος της με αυτισμό δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο της επιστροφή...


cretaliveΟ φόβος που ένιωσε μια μητέρα από την Ουαλία, όταν διαπίστωσε ότι ο γιος της με αυτισμό δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο της επιστροφής





Τον τρόμο και τον φόβο της για την τύχη του γιου της με αυτισμό, περιγράφει η μητέρα του στην εφημερίδα «Sun», καθώς διαπίστωσε ότι δεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Σύμφωνα με την γνωστή βρετανική ταμπλόιντ, η Νίκολα Πούρντι, μαζί με τα παιδιά της, Τζακ (24 ετών), Αλεξ (12 ετών) και Ντάρσι (11 ετών), είχαν έρθει στην Κρήτη για διακοπές, στις 28 Μαΐου. Η επιστροφή τους την Ουαλία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου.




Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την πτήση της επιστροφής, ο Τζακ, ο γιος με αυτισμό, έκανε διαρκώς εμετό.

Με καροτσάκι μεταφέρθηκε από γιατρό σε άλλο σημείο από τον χώρο των επιβατών, ενώ η μητέρα του πήρε την διαβεβαίωση ότι θα έμπαινε στο αεροπλάνο με σειρά προτεραιότητας.

Ωστόσο, όταν μπήκε στο αροσκάφος, είδε ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν άδεια, αλλά υπέθεσε ότι ο γιος της θα καθόταν σε κάποιες από τις μπροστινές θέσεις.

Κατεβαίνοντας στην Ουαλία και αναμένοντας τις αποσκευές της, μαζί με τα άλλα δύο της παιδιά, διαπίστωσε ότι ο μεγαλύτερος γιος της έλειπε.

Όπως είπε στην «Wales Online»… «Βρήκα τον νυχτερινό διευθυντή βάρδιας του αεροδρομίου του Κάρντιφ και επικοινώνησα με την αστυνομία και το Βρετανικό Προξενείο. Ευτυχώς, διαπιστώσαμε ότι ο Τζακ ήταν ακόμη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Τα πράγματα όμως ήταν χειρότερα, καθώς ο Τζακ δεν είχε μαζί του διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο ή χρήματα.

«Ηταν φοβερό. Τι θα περνούσε εκείνη την ώρα από το μυαλό του; Θα πίστευε ότι τον εγκαταλείψαμε όλοι. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν και ήταν και σε κάποια άλλη χώρα… Θα ήταν τρομακτικό να συνέβαινε κάτι τέτοιο σε κάποιον πιο ευαίσθητο και πιο νέο από τον Τζακ. Νόμιζα ότι ήταν ασφαλής και είχε επιβιβαστεί. Γιατί να μην υποθέσω ότι ήταν μέσα στην πτήση; Ανέβασα στο διαδίκτυο τι συνέβη και ορισμένοι με ρωτούσαν γιατί δεν πρόσεξα αν ο γιος μου ήταν στο αεροπλάνο! Αλλά… για ποιο λόγο να το έκανα όταν με είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είχε προτεραιότητα»;

Ο Τζακ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατόπιν επέστρεψε στο αεροδρόμιο, όπου περίμενε ένα διευθυντικό στέλεχος της TUI.

«Μίλησα με το Βρετανικό Προξενείο και του βρήκαν εισιτήριο για την πρώτη διαθέσιμη πτήση την επόμενη ημέρα. Τον συνόδευσε κάποιος από την TUI και τον επιβίβασε σε ένα ταξί για να επιστρέψει στο Σουόνσι… Έκλαιγε συνέχεια. Ακόμη και όταν επέστρεψε στο σπίτι δεν ήταν καλά. Ηταν φοβερό αυτό που συνέβη στο γιο μου. Αισθάνθηκα ότι ήμουν… εκτός ελέγχου σε αυτή την ιστορία. Ήταν μία τρομακτική εμπειρία. Πιστεύω ότι η TUI θα πρέπει να μας αποζημιώσει και να διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν. Τρόμαξα! Μας προκάλεσε τόση στεναχώρια αυτή η υπόθεση, ειδικά στα δύο μικρότερα παιδιά μου, που ήταν απαρηγόρητα», συμπληρώνει η μητέρα.

Στέλεχος της TUI ανέφερε τα εξής… «Λυπούμεθα που μάθαμε ότι ο γιος της κας Πούρντι πήγε άρρωστος στο αεροδρόμιο, πριν την πτήση. Όταν μάθαμε ότι επέστρεψε από το νοσοκομείο και ήταν ακόμη στο αεροδρόμιο, του παρείχαμε πλήρη υποστήριξη και κανονίσαμε να επβιβσατεί στην πρώτη επόμενη πτήση για την Ουαλία, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το κόστος. Είχαμε απευθείας επικοινωνία με την κα Πούρντι και την ενημερώναμε για την κατάσταση».

(μετάφραση από το άρθρο της εφημερίδας «Sun»)