Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ...!!! Απίστευτο! Ο Πετρόπουλος χρονομέτρησε υπάλληλο του ΕΦΚΑ Θεσσαλίας για την καταχώρηση μιας αίτησης

tomanifestoΟ Π.Σ.Ε. ΟΓΑ καταδίκασε το περιστατικό Απίστευτα περιστατικά καταγράφονται από τους Υπουργούς της παρούσας Κυβέρνησης, λίγες η...


tomanifestoΟ Π.Σ.Ε. ΟΓΑ καταδίκασε το περιστατικό

Απίστευτα περιστατικά καταγράφονται από τους Υπουργούς της παρούσας Κυβέρνησης, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και έναν μήνα πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Αναφερόμαστε σ’ αυτές τις δύο κομβικές ημερομηνίες, γιατί μάλλον η συντριπτική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, με 9,5% από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως φαίνεται έχει αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των Υπουργών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –πρώην ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.




Της Άντζελας Πεΐτση

Μόνον έτσι θα μπορούσε να αιτιολογηθεί η στάση που κράτησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στο Περιφερειακό Τμήμα ΕΦΚΑ –τομέας αγροτών – Θεσσαλίας, με το «απίστευτο» αλλά πραγματικό γεγονός, να χρονομετράει υπάλληλο του καταστήματος, ως προς το πόση ώρα κάνει για να καταχωρήσει ηλεκτρονικά την αίτηση.

Αξίζει να τονιστεί πως στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του πρώην ΟΓΑ Λάρισας, υπάρχουν τρεις αποσπασθέντες υπάλληλοι από το περιφερειακό υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ Λάρισας, με σκοπό να βοηθούν στην γρηγορότερη εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων




Άμεση ήταν η απάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ, που με ανακοίνωσή του, αποδοκίμασε με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος τον κ. Πετρόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε μια προφανή προσπάθεια προεκλογικής εκμετάλλευσης, προσπάθησε να επιδείξει «επιστημονική αντιμετώπιση» της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, εστιάζοντας σε ένα κλάσμα των εκτελούμενων εργασιών, αγνοώντας, ή εσκεμμένα, παραβλέποντας, το πλήθος των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων (σχεδόν 8.000 εκκρεμείς υποθέσεις μόνο στο συγκεκριμένο αντικείμενο και μόνο στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα!) που συνεχίζουν να συσσωρεύονται στις οργανικές μονάδες Αγροτών, αλλά και όλου του Οργανισμού, με αποκλειστική αιτία την υποστελέχωση των υπηρεσιών (δέκα μόνο υπάλληλοι πασχίζουν για την εξυπηρέτηση όλων των αγροτών της Θεσσαλίας!), την τεράστια καθυστέρηση ή και απουσία αντιμετώπισης των κενών που η δημιουργία του ΕΦΚΑ προκάλεσε, καθώς και τον κάκιστο σχεδιασμό και εφαρμογή της μετάβασης από τους παλιούς στον νέο Φορέα».

Ο Π.Σ.Ε. ΟΓΑ, περιγράφοντας το «πρωτοφανή» περιστατικό, αποκάλυψε ότι, ο κ. Πετρόπουλος, «απαίτησε, λοιπόν, από συνάδελφο να καταχωρίσει στο πληροφοριακό σύστημα αιτήσεις ασφάλισης ενώπιον του και ενώπιον των – υποχρεωτικά αναμενόντων – συναλλασσόμενων πολιτών, ενώ αυτός χρονομετρούσε τη διαδικασία! Στη δε διαμαρτυρία και στο ερώτημα συναδέλφισσας-μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αν η χρονομέτρηση των υπαλλήλων είναι ο τρόπος που το Υπουργείο επιλέγει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, και μάλιστα, δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου Φορέα, τους επιτέθηκε με ανοίκειο τρόπο, εγκαλώντας τους για αναποτελεσματικότητα και αδράνεια! Έφτασε, μάλιστα, να απαιτήσει την παραμονή των συναδέλφων και μετά το πέρας του ωραρίου, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για να επιλυθούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που η δική τους αβελτηρία δημιούργησε! Δεν μας προκάλεσε, λοιπόν, καμία έκπληξη η εύλογη αποδοκιμασία που εισέπραξε από τους παριστάμενους πολίτες».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο Π.Σ.Ε. ΟΓΑ, δήλωσε: «Θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε είδους εκφοβισμό και απειλή! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΕ ΟΓΑ:

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου και τις προσωπικές επιθέσεις στις οποίες προέβη κατά συναδέλφων μας που υπηρετούν στο Περιφερειακό Τμήμα του ΕΦΚΑ (Τομέας Αγροτών) Θεσσαλίας.

Σε μια προφανή προσπάθεια προεκλογικής εκμετάλλευσης, προσπάθησε να επιδείξει «επιστημονική αντιμετώπιση» της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, εστιάζοντας σε ένα κλάσμα των εκτελούμενων εργασιών, αγνοώντας, ή εσκεμμένα, παραβλέποντας, το πλήθος των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων (σχεδόν 8.000 εκκρεμείς υποθέσεις μόνο στο συγκεκριμένο αντικείμενο και μόνο στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα!) που συνεχίζουν να συσσωρεύονται στις οργανικές μονάδες Αγροτών, αλλά και όλου του Οργανισμού, με αποκλειστική αιτία την υποστελέχωση των υπηρεσιών (δέκα μόνο υπάλληλοι πασχίζουν για την εξυπηρέτηση όλων των αγροτών της Θεσσαλίας!), την τεράστια καθυστέρηση ή και απουσία αντιμετώπισης των κενών που η δημιουργία του ΕΦΚΑ προκάλεσε, καθώς και τον κάκιστο σχεδιασμό και εφαρμογή της μετάβασης από τους παλιούς στον νέο Φορέα.

Απαίτησε, λοιπόν, από συνάδελφο να καταχωρίσει στο πληροφοριακό σύστημα αιτήσεις ασφάλισης ενώπιον του και ενώπιον των – υποχρεωτικά αναμενόντων – συναλλασσόμενων πολιτών, ενώ αυτός χρονομετρούσε τη διαδικασία! Στη δε διαμαρτυρία και στο ερώτημα συναδέλφισσας-μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αν η χρονομέτρηση των υπαλλήλων είναι ο τρόπος που το Υπουργείο επιλέγει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, και μάλιστα, δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου Φορέα, τους επιτέθηκε με ανοίκειο τρόπο, εγκαλώντας τους για αναποτελεσματικότητα και αδράνεια! Έφτασε, μάλιστα, να απαιτήσει την παραμονή των συναδέλφων και μετά το πέρας του ωραρίου, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για να επιλυθούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που η δική τους αβελτηρία δημιούργησε! Δεν μας προκάλεσε, λοιπόν, καμία έκπληξη η εύλογη αποδοκιμασία που εισέπραξε από τους παριστάμενους πολίτες.

Οι έγκαιρες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και των άλλων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, όπως και οι επανειλημμένες εκκλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, δεν στάθηκαν μέχρι σήμερα αρκετές για να οδηγήσουν σε συγκροτημένη αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων. Η ανάγκη για επικοινωνιακή εργαλειοποίηση της αποσπασματικής αντιμετώπισης των ζητημάτων ενόψει των επικείμενων εκλογών είναι αυτή που τους κινητοποίησε.

Η ευθύνη για την κατάντια των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες βαραίνει τόσο την παρούσα κυβέρνηση όσο και όλες τις προηγούμενες. Οι πρόχειρες – ή μήπως καλοσχεδιασμένες – παρεμβάσεις και «μεταρρυθμίσεις» τους είναι αυτές που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν εξίσου υπαλλήλους και εξυπηρετούμενους πολίτες.

Θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε είδους εκφοβισμό και απειλή! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες».

Το “Manifesto” επικοινώνησε και ζήτησε και την άποψη του Μέλους της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μισθωτών Δημοσίου Τομέα ΕΦΚΑ και Αντιπρόεδρο ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Αντώνη Νικολόπουλο.

Καταπέλτης στην απάντησή του, ο κ. Νικολόπουλος, τόνισε: «Οι εργαζόμενοι στο ΕΦΚΑ, δεν πρόκειται να γίνουμε το προεκλογικό θέαμα, για να δείξει τάχα, ο Υφυπουργός Εργασίας, στους Έλληνες, το πόσο αυστηρός κι αμείλικτος είναι, προς τους «τεμπέληδες του δημοσίου. Ενώ την ίδια στιγμή» συνέχισε ο Αντιπρόεδρος ΠΟΣΕ ΙΚΑ « τα ουσιαστικά και πραγματικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, λόγω των δυσλειτουργιών του ΕΦΚΑ, κρύβονται κάτω από το χαλί» Και υπογράμμισε: «Εμείς δε θα συμμετάσχουμε και προφανώς, θα καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις, ώστε να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι μας, αλλά και οι εργαζόμενοι της χώρας, το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το χάλι που επικρατεί στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ». Καταλήγοντας δήλωσε: «Εξιλαστήρια θύματα δεν πρόκειται να γίνουμε για κανέναν. Να το γνωρίζουν αυτό καλά, όλοι οι «ανευθυνοϋπεύθυνοι» που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση φθοράς κι αφθαρσίας»