Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διπλωματικό επεισόδιο: Οι Ισλανδοί υποδέχθηκαν την εθνική Τουρκίας με… βούρτσα τουαλέτας! (Εικόνες-Βίντεο)

Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ισλανδίας εξελίχθηκε η πολύωρη ταλαιπωρία της αποστολής της εθνικής ομάδας της Τουρκίας στ...



Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ισλανδίας εξελίχθηκε η πολύωρη ταλαιπωρία της αποστολής της εθνικής ομάδας της Τουρκίας στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ.

Οι Τούρκοι ταξίδεψαν στην Ισλανδία για τον αυριανό αγώνα των δύο ομάδων στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2020 και παρέμειναν στον χώρο ελέγχου επιβατών επί τρεις ώρες, αφού υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο αποσκευών από τις αρχές ασφαλείας.




Ο εκνευρισμός των υπευθύνων της τουρκικής ομοσπονδίας ήταν τέτοιος που αποφάσισαν να ενημερώσουν την κυβέρνησή τους. Το ζήτημα έφτασε έως τον υπουργό εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τηλεφώνησε στον Ισλανδό ομόλογό του προκειμένου να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη δυσφορία της τουρκικής κυβέρνησης.

Ισλανδός δημοσιογράφος: Βούρτσα τουαλέτας αντί μικροφώνου!

Σαν να μην έφτανε η τρίωρη αναμονή, ένας Ισλανδός, που βρισκόταν πίσω από τον Εμρέ Μπελόζογλου, έβαλε μπροστά στο πρόσωπο του Τούρκου χαφ ένα… βουρτσάκι τουαλέτας, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως μικρόφωνο για τις δηλώσεις που επρόκειτο να κάνει!

Στα social media, χιλιάδες Τούρκοι εξέφρασαν την οργή τους κατηγορώντας τους Ισλανδούς ως ρατσιστές, ενώ από την Πρεσβεία της Τουρκίας στο Όσλο (οι διπλωμάτες που εδρεύουν στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας ασχολούνται και με τις υποθέσεις που αφορούν τις σχέσεις με την Ισλανδία), εκτοξεύτηκαν απειλές περί αντιποίνων, στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων, αν οι Ισλανδοί δεν εκφράσουν ειλικρινή μεταμέλεια.

Η τουρκική αποστολή έφτασε στο Κέφλαβικ της Ισλανδίας και στο αεροδρόμιο Leifur Eiriksson Air Terminal το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από τη γειτονική χώρα, οι Ισλανδοί προφασιζόμενοι λόγους ασφαλείας, κράτησαν όλα τα μέλη της αποστολής στο αεροδρόμιο για τρεις ώρες, υποβάλλοντας σε εξονυχιστικό έλεγχο των διαβατηρίων τους και των αποσκευών τους. Η ένταση που είχε δημιουργηθεί, ξεχείλισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με το EHA News, οι υπεύθυνοι ήλεγχαν μία προς μία της βαλίτσες των παικτών, επιβραδύνοντας σκόπιμα τη διαδικασία.

ι Τούρκοι κατηγορούν τους Ισλανδούς κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού, αγένεια και επιθετικότητα.

«Η αντιμετώπιση που έλαβε η εθνική μας ομάδα στο αεροδρόμιο της Ισλανδίας είναι απαράδεκτη όσον αφορά τόσο τα διπλωματικά έθιμα όσο και από ανθρώπινη άποψη. Ο λαός μας δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσόγλου.




Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, εξέδωσε επίσης δήλωση:

«Η αντιμετώπιση της τουρκικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο αεροδρόμιο Κέφλαβικ της Ισλανδίας δεν ήταν σύμφωνη με τη διπλωματική ευγένεια ή την αθλητική συμπεριφορά. Καταδικάζω τις αρχές και τους αξιωματούχους που ήταν υπεύθυνοι για το τι συνέβη. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

Οι ισλανδικές Αρχές απάντησαν, ότι κράτησαν την τουρκική ομάδα στο αεροδρόμιο, διότι ταξίδεψε από «μη εγκεκριμένο» αεροδρόμιο στην πόλη Κόνια, όπου έπαιξε κόντρα στη Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου (8/6). Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισλανδίας αρκέστηκε να αναφέρει ως περίεργη την υπόθεση και παρέπεμψε σε μελλοντική δήλωση.

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να εντοπίσουν ποιος κρατούσε τη βούρτσα, δίχως να βρουν απάντηση.

Ωστόσο, υπήρξαν φήμες για τον Μπένεντικτ Γκρέταρσον, δημοσιογράφου της τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Visir, ο οποίος έλαβε εκατοντάδες μηνύματα με απειλές κατά της ζωής του, αλλά αποδείχθηκε, ότι δεν ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.