Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολιτική κρίση στην Αλβανία: Νέα ημερομηνία για τις εκλογές θέλει τώρα ο Μέτα

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αναζητά νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, την ώρα που ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα τον...


Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αναζητά νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, την ώρα που ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα τον κατηγορεί ότι προκαλεί πολιτική αστάθεια και συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία.







Ο Μέτα με προεδρικό διάταγμα ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Αλβανία στις 30 Ιουνίου, αλλά η κεντρική εφορευτική επιτροπή έκρινε παράνομη αυτή την κίνηση. Την Τετάρτη, ο Μέτα κάλεσε στο προεδρικό μέγαρο τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να οριστεί νέα ημερομηνία για τις εκλογές. «Εγιναν απλώς μερικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπαν μετά τη σύσκεψη εκπρόσωποι των κομμάτων. «Η νέα ημερομηνία εκλογών απαιτεί βαθύτερη ανάλυση», σχολίασε ο Ντασιαμίρ Σιέχου, πρόεδρος του κόμματος της Ενωσης Εθνικής Ανάπτυξης. Οσο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, του Εντι Ράμα, ο Μέτα το έχει καλέσει σε ξεχωριστεί συνάντηση, άλλη ημέρα.




Ράμα: Στόχος του Μέτα είναι η δημιουργία αστάθειας
Στο μεταξύ, ο Εντι Ράμα συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές. Σε συγκεντρώσεις στον νομό Λούσνιας, στη νότια Αλβανία, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Μέτα ότι είναι πίσω από την κρίση και την πολιτική αστάθεια που ταλανίζει τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι έχει κινήσει διαδικασίες για καθαίρεση του προέδρου της Αλβανίας.

powered by Rubicon Project
Η απόφαση για την ακύρωση των εκλογών είναι αντισυνταγματική, τόνισε ο Ράμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στόχος του Μέτα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνέχισε ο Μέτα, είναι να δημιουργηθεί κλίμα αστάθειας και αντιπαράθεσης «ώστε να έρθουν εκείνοι, για να σώσουν όχι το έθνος, όπως ισχυρίζονται, αλλά τους εαυτούς τους από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη».