Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κυπριακά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν μετά την Κύπρο θα στείλει γεωτρύπανο στο Αιγαίο - Θα χτυπήσει μετά τις εκλογές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελέυθερος», η Τουρκία μετά την Κύπρο θα στείλει γεωτρύπανο για έρευνες στη θαλάσσια περ...


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελέυθερος», η Τουρκία μετά την Κύπρο θα στείλει γεωτρύπανο για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου με σκοπό να δημιουργήσει επεισόδιο με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει:

Το επόμενο βήμα θα είναι η περιοχή του Καστελόριζου. Αυτό θα γίνει είτε τον Αύγουστο είτε τον Σεπτέμβριο και θα σταλεί ένα από τα δυο γεωτρύπανα. Μάλλον το «Γιαβούζ». Αυτή η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ριψοκίνδυνη, καθώς η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να αντιδράσει.




Ξένη διπλωματική πηγή σημείωνε πως η χρονική επιλογή δεν θεωρείται τυχαία και παρέπεμψε στις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Η ίδια πηγή αναφέρει πως εάν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, τότε η χώρα θα βαδίζει σε μια μεταβατική περίοδο, ενώ υπενθύμισε και το επεισόδιο στα Ίμια, που προκλήθηκε μόλις είχε αναλάβει Πρωθυπουργός ο Σημίτης. Υπάρχει ένα άλλο, επίσης, σενάριο σύμφωνα με το οποίο να μην προκύψει από τις εκλογές νικητής με αυτοδυναμία, γεγονός που παραπέμπει σε παρατεταμένη εσωτερική πολιτική κρίση στην Ελλάδα.

Η Τουρκία ξέρει πως όποτε έχει δημιουργήσει κρίση στο Αιγαίο έχει βγει κερδισμένη από τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν.Άλλωστε το ''φωνάζει'' πως στοχεύει στη συνδιαχείρηση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου και δεν θα πρέπει να μας εκπλήσει αν προσπαθήσει να δημιουργήσει επεισόδιο και αλλούς εκτός του Καστελόριζου.

Δυστυχώς το ελληνικό κράτος σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης ξεκινάει από το 0, αφού οι θέσεις κλειδιά στα υπουργεία αλλά και στο Μαξίμου δεν στελεχώνονται από μόνιμους γραφειοκράτες αλλά από κομματικά αρεστούς μετακλιτούς και συμβούλους.

Αυτό σε αντίθεση με χώρες που έχουν μία σταθερή και ισχυρή γραφειοκρατία αφήνει την χώρα εκτεθειμένη στη μεταβατική περίοδο μετά τις εκλογές.

Γι αυτό το λόγο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να φροντίσουν η μετάβαση στα σημαντικά υπουργεία (Εξωτερικών-Εθνικής Άμυνας) αλλά και στο ΓΕΣ να γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα, ώστε η χώρα να μη πιαστεί..απροετοίμαστη.