Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στη «φόρα» φωτογραφίες & ονόματα Τούρκων στρατιωτικών που δρουν στη Λιβύη – Στην αντεπίθεση ο Χαφτάρ

Τρομερά και φοβερά πράγματα υλοποιούν οι Τούρκοι κάτω από την Κρήτη με την μετακίνηση Τούρκων εν ενεργεία στρατιωτικών και ειδικών αγνώσ...


Τρομερά και φοβερά πράγματα υλοποιούν οι Τούρκοι κάτω από την Κρήτη με την μετακίνηση Τούρκων εν ενεργεία στρατιωτικών και ειδικών αγνώστου αριθμού προς το παρόν, οι οποίοι κατευθύνουν-συμβουλεύουν τον στρατό των τζιχαντιστών της Τρίπολης, ενώ ελέγχουν τα Uav BAYRAKTAR που δρουν στην χώρα.


Σύμφωνα με τον ιστότοπο AlMarsadαποκαλύφθηκε η ταυτότητα μιας εκ των τουρκικών ομάδων που δρουν και «εργάζονται» στην Τρίπολη, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ανώτερος αξιωματικός ασφαλείας του εθνικού Λιβυκού στρατού (δυνάμεις του στρατηγού Haftar).




Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτή την ομάδα βρίσκεται ένας Τούρκος ανώτερος αξιωματικός, ο Irfan Ozsert.

Πρόκειται για έναν από τους διοικητές της Τουρκικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και υπεύθυνο για τον στρατιωτικό τομέα της περιοχής Gaziantep, ο οποίος είχε υπηρετήσει και στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του χαλεπίου στη Συρία.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, στο υπόστεγο του αεροδρομίου Mitiga στην Τρίπολη, υπάρχουν τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα Bayraktar τα οποία δρουν στις μάχες με τον LNA.

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αυτό το εξοπλισμένο με πυραύλους UAV για επιχειρήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης, ενώ πραγματοποιεί επίσης και επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Haftar.

Το πιο επικίνδυνο στην όλη υπόθεση εκτός της μετακίνησης Τούρκων ειδικών και εν ενεργεία αξιωματικών νοτίως της Κρήτης, είναι οι δοκιμές επί του πεδίου της μάχης αυτού του τουρκικού UAV.

Οι Τούρκοι το δοκιμάζουν επισταμένα και σε επιχειρήσεις επιθετικού χαρακτήρα κατά των επίγειων δυνάμεων με την εκτόξευση μικρών πυραύλων.

Οι Τούρκοι κινούνται με την λογική της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας και δρουν ταυτόχρονα σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Α.Μεσόγειο δείχνοντας τις απτές προθέσεις τους, κυρίως κατά της χώρας μας.

Ο LNA, με επικεφαλής τον στρατηγό Khalifa Haftar, υποστηριζόμενο από τους περιφερειακούς αντιπάλους της Τουρκίας, όπως την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου, κατηγόρησε την Τουρκία για χρηματοδότηση, μεταφορά όπλων, στρατιωτικών και ισλαμιστικών φατριών στη Λιβύη που αγωνίζονται από την πλευρά του GNA με έδρα την Τρίπολη.

Γιατί η Τουρκία όμως εμπλέκεται στον λυβικό εμφύλιο και με την αποστολή Τούρκων μισθοφόρων και μελών των τουρκικών δυνάμεων;




Από το 2011 σχεδόν, οι τουρκικές διεκδικήσεις οριοθετούνται δυτικά από τα χωρικά ύδατα Ρόδου – Καρπάθου – Κάσου και ανατολικά από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Οι Τούρκοι ειδικοί πρότειναν να μην περιοριστούν οι Τουρκοκύπριοι στις περιοχές βορείως και ανατολικώς του νησιού (10.600 τετρ. χλμ.) αλλά να διεκδικήσουν και τις θαλάσσιες νοτίως (24.500 τετρ. χλμ). Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριου του 2011.

Στο πλαίσιο της προώθησης του δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας», η Τουρκία δεν της φτάνει πλέον μια πιθανή ισότιμη επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αλλά απαιτεί τον κύριο στόχο της, που είναι ο διαμοιρασμός της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου, μόνον μεταξύ των χωρών που έχουν ηπειρωτικές ακτές, αφήνοντας εκτός τα ελληνικά νησιά.

Δείτε τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα: