Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανελλαδικές: Τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας στη Χημεία

Την Τετάρτη τα θέματα της Φυσικής είχαν χαρακτηριστεί ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών που ήταν ελλιπή, με λάθη και απαιτούσαν πολύ πε...


Την Τετάρτη τα θέματα της Φυσικής είχαν χαρακτηριστεί ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών που ήταν ελλιπή, με λάθη και απαιτούσαν πολύ περισσότερο χρόνο από το 3ωρο
Τα θέματα της Χημείας στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών ήταν ίσως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με το σχόλιο της ΟΕΦΕ.




«Οι μαθητές για να ανταποκριθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει σε βάθος και τις λεπτομέριες της θεωρίας. Ιδιαίτερα πολύπλοκα θέματα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου» προστίθεται στο σχόλιο της ΟΕΦΕ.




Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα προσανατολισμού που είχε πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς είχε προηγηθεί η Φυσική για τα θέματα της οποίας η ΟΕΦΕ είχε ανακοινώσει ότι ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, δεν κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης και απαιτούσαν για την πλήρη επίλυσή τους χρονικό διάστημα πολύ πέραν του 3ωρου.

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν σαφώς διατυπωμένα και κλιμακούμενης δυσκολίας.

«Απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας ασκήσεων. Είναι απαιτητικά ως προς το χρόνο και απευθύνονται σε καλά πρετοιμασμένους μαθητές που έχουν εμπεδώσει την ύλη η οποία καλύπτεται εξ' ολοκλήρου» προσθέτει η ΟΕΦΕ και καταλήγει:

«Το επίπεδο είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς».