Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τακτοποίηση ημετέρων συνέχεια: Δειτε με πόσα διορίστηκε συνεργάτης του Φάμελλου!

Με καταιγιστικούς ρυθμούς δημοσιεύονται οι αποφάσεις για την τακτοποίηση των ημέτερων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας την άποψη πως το...


Με καταιγιστικούς ρυθμούς δημοσιεύονται οι αποφάσεις για την τακτοποίηση των ημέτερων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας την άποψη πως το Μέγαρο Μαξίμου καθυστέρησε την διάλυση της Βουλής προκειμένου να βολέψει φίλους και κολλητούς.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχε στη διάθεσή του το «protothema.gr» η ειδική συνεργάτιδα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου διορίστηκε σε οργανισμό που εποπτεύεται από το υπουργείο με σύμβαση αορίστου χρόνου και μισθό 2.500 ευρώ το μήνα, 3 ημέρες μετά τις ευρωεκλογές.




Να σημειωθεί πως οι διορισμοί νομικών συμβούλων δεν ακολουθούν τους κανόνες των μετακλητών υπαλλήλων. Αυτό σημαίνει ότι οι διορισμένοι δεν αποχωρούν μαζί με τον υπουργό αλλά όπως αναφέρει η σύμβαση εργασίας «λύεται με έγγραφη καταγγελία από μέρους του Εντολέα μόνο για σπουδαίο λόγο».

Ειδικότερα, στις 29 Μαΐου 2019, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης» φορέας που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «πρόσληψη Νομικού Συμβούλου».

Στον φορέα ήταν ήδη καλυμμένη μια θέση δικηγόρου ωστόσο λόγω «αυξημένων αναγκών, οι οποίες συνίστανται κατά κύριο λόγο στην παροχή συμβουλών και γνωμοδοτήσεων κατά τη λειτουργία του και όχι στην δικαστική εκπροσώπηση» - όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του Δ.Σ. – αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προσληφθεί η κυρία Ευδοξία Καραμπατζού του Δημητρίου με σχέση έμμισθης εντολής ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και απολαβές περίπου 2.500 ευρώ το μήνα.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τις 25 Μαΐου του 2017 η κυρία Καραμπατζού εργαζόταν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως ειδικός συνεργάτης. Επίσης, στις 13.12.2018 σύναψε ετήσια σύμβαση για παροχή νομικών υπηρεσιών με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Η συνεργάτιδα του κ. Φάμελλου κατάφερε να συνάψει και άλλη σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών τον περασμένο Φεβρουάριο (8.2.2019) με το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση η αμοιβή ανέρχεται σε 24.800 ευρώ για 250 ώρες εξωδικαστικής απασχόλησης ήτοι 99,2 ευρώ την ώρα.