Tελευταια Νεα

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Αγωγή από τα παιδιά του ζευγαριού που απανθρακώθηκε αγκαλιασμένο στο Μάτι


Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η πύρινη τραγωδία στο Μάτι στέρησε τη ζωή σε 102 ανθρώπους και ο κύκλος των μηνύσεων συγγενών δεν έχει ακόμη κλείσει.
Τις προηγούμενες ημέρες, στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκαν τρεις νέες αγωγές για την τραγωδία στο Μάτι, ενώ αναμένεται να κατατεθούν ακόμη επτά. Τα παιδιά του Άγγελου και της Αγγελικής Μόσχα, του ζευγαριού που συγκλόνισε όταν βρέθηκε καμμένο, αλλά αγκαλιασμένο έξω από το σπίτι τους, κατέθεσαν αγωγή.θάνατο. Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, το ηλικιωμένο ζευγάρι ζούσε μόνιμα στην Καλλιθέα «και κατά το καλοκαίρι αυτό, όπως κάθε χρόνο, πήγαν στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνος Αττικής για θερινές διακοπές.

Έμεναν σε ένα παραχωρημένο σε αυτούς από την Ένωση Ορειβατών Φυσιολατρών Αττικής (ΕΟΦ) μικρό σπίτι 40 περίπου τ.μ. επί της οδού Φυσιολατρών αρ. 36». Η 85χρονη Αγγελική Μόσχα, λόγω των κινητικών προβλημάτων της, δεν μπορούσε να απομακρυνθεί γρήγορα. Τους πρόλαβαν οι φλόγες. Οι λεπτομέρειες, όπως περιγράφονται στο έγγραφο, είναι σοκαριστικές. Τα παιδιά τους έμαθαν για τις τελευταίες στιγμές των γονιών τους απ’ όσα τους περιέγραψαν οι γείτονες. «Όπως μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι διασωθέντες γείτονες στο Μάτι, οι γονείς μας βγήκαν από το σπίτι τους με πολλή δυσκολία για να σωθούν, όπως έκαναν και οι άλλοι εκεί γείτονες.

Δεν μπόρεσαν, όμως, να φύγουν γρήγορα, λόγω της πύρινης λαίλαπας που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στις κατοικημένες περιοχές και, δυστυχώς, σε απόσταση 20-30 μέτρων από το σπίτι τους, τους βρήκαν οι φλόγες και τους έκαψαν και τους δύο. Τους βρήκαν, δε, απανθρακωμένους στον δρόμο αγκαλιασμένους, διότι αντελήφθησαν τον μεγάλο κίνδυνο και τον επερχόμενο θάνατό τους», τονίζουν τα παιδιά του ζεύγους ζητώντας την απόδοση ευθυνών για την εγκληματική αδράνεια. «Όπως μας είπαν, εκ των υστέρων, οι εκεί γείτονες, δεν είχε κανένας τους καμία απολύτως ενημέρωση ή βοήθεια για τη διάσωσή τους.
Επικράτησε ένας πανικός και όσοι μπορούσαν έφυγαν γρήγορα είτε πεζή είτε με τα αυτοκίνητά τους και όσοι δεν μπορούσαν είτε έμειναν μέσα στα σπίτια τους είτε βγήκαν για να σωθούν, αλλά βρήκαν τραγικό θάνατο, όπως και οι γονείς μας». Συνολικά οι συγγενείς του ζευγαριού αξιώνουν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Μάτι - Δούρου Αποζημίωση 900.000 ευρώ Οργή για τους αρμόδιους που δεν τους ενημέρωσαν ούτε τους βοήθησαν την ώρα που η πύρινη κόλαση σάρωνε τη γειτονιά τους ξεχειλίζει και η αγωγή των συγγενών της Ευαγγελίας Σιαπέρα, οι οποίοι ζητούν αποζημίωση ύψους 900.000 ευρώ. Ο σύζυγός της έτρεξε να φέρει το αυτοκίνητο για να διαφύγουν αλλά οι φλόγες έφτασαν γρηγορότερα. «Η ανωτέρω σύζυγος και μητέρα μας κατά την ημέρα εκείνη (23/7) ήταν με τον σύζυγό της στο σπίτι μας στον Νέο Βουτζά και επί της οδού Υακίνθων… Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πρώτος από εμάς μαζί με τη σύζυγο και μητέρα μας, Ευαγγελία Σιαπέρα, αφού κάναμε το πρωινό μας μπάνιο, ήμασταν στο σπίτι μας στον Νέο Βουτζά, είδαμε καπνούς και ακούσαμε πολλές φωνές και κραυγές και ιδίως από τα μικρά παιδιά μιας γειτονικής -εκεί- οικογένειας και εν τω μεταξύ είδαμε και τον κόσμο να φεύγει σε κατάσταση πανικού.

Προ του κινδύνου να καούμε, ο πρώτος από εμάς και το τραγικό θύμα Ευαγγελία Σιαπέρα αποφασίσαμε να βγούμε από το σπίτι και να φύγουμε, όπως και όλοι οι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής. Ο πρώτος από εμάς πήγα προς το αυτοκίνητό μας ενώ το τραγικό θύμα προχώρησε πεζή, προκειμένου, αφού είχε απομακρυνθεί από τις φλόγες, να την περισυλλέξω και να φύγουμε από αυτό το τραγικό σκηνικό ολέθρου». Όσο ο σύζυγος προσπαθούσε να την προσεγγίσει με το αυτοκίνητο, η άτυχη γυναίκα τυλίχτηκε στις φλόγες. Οι αγωγές στρέφονται κατά του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.


TheCaller.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »