Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Άρον άρον οι εκταφές νεκρών–Δείτε τι έχει συμβεί στο κοιμητήριο

Άρον άρον οι εκταφές των νεκρών σε κοιμητήρια στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει χώρος και επικρατεί ένας χαμός με το κολλημένο» στα χαρτιά το...


Άρον άρον οι εκταφές των νεκρών σε κοιμητήρια στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει χώρος και επικρατεί ένας χαμός με το κολλημένο» στα χαρτιά το έργο επέκτασης του νεκροταφείου.

Χάος στα Δυτικά Κοιμητήρια Θεσσαλονίκης, στον Εύοσμο. Άρον άρον γίνονται οι εκταφές, ακόμη και χωρίς να έχουν αποσυντεθεί οι σωροί διότι δεν υπάρχει χώρος στα κοιμητήρια για περισσότερους τάφουςκαι η επέκταση του νεκροταφείου που θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία!




Οι συγγενείς βιώνουν δεύτερη κηδεία κατά την εκταφή κι έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή εικόνα να αντικρίζουν τον άνθρωπό τους ατελώς αποσυντιθέμενο. Το χειρότερο είναι η προσβολή νεκρών που συμβαίνει σχεδόν σε κάθε εκταφή. Σύμφωνα με καταγγελίες, κατά την διάρκεια εκταφής αποδεικνύεται ότι μόνο μια ή δυο σωροί στις 10 οστεοποιούνται! Οι σωροί που δεν αποσυντίθεται πλήρως μετατάφονται και οι μερικώς οστεοποιημένοι εναποθέτονται στο χωνευτήρι!

Η μεταφορά της σορού γίνεται με… καρότσι οικοδομής (ένα καρότσι για οικοδομικά υλικά!) ή με τα χέρια χωρίς η σορός να καλύπτεται ή ο εργαζόμενος να λαμβάνει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Τα υπολείμματα από την σορό, όπως ρούχα ή το εσωτερικό ύφασμα της κάσας, πετιούνται στους κοινούς κάδους σκουπιδιών…

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, το πρόβλημα έχει γίνει πιο έντονο τα τελευταία πέντε χρόνια. Αρκετοί τομείς του κοιμητηρίου παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στις ιδιότητες του υπεδάφους. Το χώμα είναι υγρό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί την σκελετοποίηση της σωρού.

Ταυτόχρονα, οι τάφοι δεν επαρκούν με αποτέλεσμα ο χρόνος παραμονής να περιορίζεται αυστηρά στα 3+1 χρόνια, ακόμη κι αν δεν έχει γίνει αποσύνθεση της ανθρώπινης σορού.

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες συγγενών των θανόντων που αναγκάζονται να κάνουν εκταφή στα 4 χρόνια χωρίς να έχει γίνει η αποσύνθεση της σωρού. Αυτό τους αναγκάζει ή να αιτηθούν μεταταφή ή σύμφωνα με άλλους να μεταφέρεται η σoρός στο χωνευτήρι.

Στο δυτικό τμήμα του κοιμητηρίου έχουν δημιουργηθεί περίπου 150 πρόχειροι τάφοι, όπου δεν επιτρέπεται να μπει μνήμα παρά μόνο ένας σταυρός με το όνομα του αποθανόντα. Εκεί γίνεται και η μεταταφή όσων δεν σκελετοποιούνται.