Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς θα αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί από τις κατασχέσεις - Οδηγός

Τι ποσό αποδεσμεύεται ανάλογα με τη μηνιαία δόση Eκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι είτε δεν έχουν τακτοποιήσει ορισμέ...


Τι ποσό αποδεσμεύεται ανάλογα με τη μηνιαία δόση
Eκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι είτε δεν έχουν τακτοποιήσει ορισμένες οφειλές τους προς τη Φορολογική Διοίκηση είτε έχουν εντάξει διαφορετικές οφειλές τους σε μία ή περισσότερες ρυθμίσεις μπορούν να κερδίσουν σταδιακά, από τον ερχόμενο Οκτώβριο την πλήρη αποδέσμευση των λογαριασμών τους από κατασχέσεις που τούς έχουν επιβληθεί για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.




Η αποδέσμευση του ποσού ισχύει για ένα μήνα και ανανεώνεται κάθε μήνα, εφόσον ο φορολογούμενος είναι συνεπής στην πληρωμή της ρύθμισης.
Το ποσό που αποδεσμεύεται είναι πολλαπλάσιο της μηνιαίας δόσης και υπολογίζεται με ένα συντελεστή που ξεκινάει από 3 και αυξάνεται σταδιακά μέχρι το 4,5 στην πορεία του χρόνου. Ο συντελεστής είναι διαφορετικός για τη ρύθμιση των 12-24 δόσεων και διαφορετικός για εκείνη των 120 δόσεων.

Εάν κάποιος π.χ. δόση 500 ευρώ το μήνα, το ποσό που αποδεσμεύεται (για τις 120 δόσεις) είναι τριπλάσιο, ήτοι 1.500 ευρώ.

Ο συντελεστής με τον οποίο πολλαπλασιάζεται η δόση αυξάνεται καθώς περνά ο χρόνος και στο τέλος της ρύθμισης φτάνει το 4,5, οπότε για τη δόση των 500 ευρώ, το ακατάσχετο φτάνει στα 2.250 ευρώ.



Δεδομένου ότι όλοι έχουν ένα ακατάσχετο ύψους 1.250 ευρώ, είναι σαφές ότι το όφελος από την αποδέσμευση αφορά μόνο όσους πληρώνουν δόση μεγαλύτερη από 416 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ https://www.money-money.gr/news/pws-oa-apodesmeyontai-oi-trapezikoi-logariasmoi-apo-tis-katasxeseis