Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Χαφτάρ βομβαρδίζει τις δυνάμεις του Ερντογάν στην Λιβύη - Κατέρριψε Bayraktar TB2 & εγκλώβισε Τούρκο Στρατηγό (φωτό)

Κλιμακώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στην Λιβύη καθώς ο Στρατηγός Χ.Χαφτάρ πέρασε από τα λόγια στις πράξεις και κατέρριψε ένα τουρκικ...


Κλιμακώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στην Λιβύη καθώς ο Στρατηγός Χ.Χαφτάρ πέρασε από τα λόγια στις πράξεις και κατέρριψε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο όχημα Bayraktar TB2 που επιχειρούσε ενώ φέρεται να έχει εγκλωβίσει τις τουρκικές δυνάμεις και τον διοικητή τους.


Αρχηγός της τουρκικής ομάδας που έχει εντοπιστεί είναι ο στρατηγός Irfan Ozert (φωτό παρακάτω), ο οποίος ήταν διοικητής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας και επικεφαλής των δυνάμεων στην περιοχή Γκαζιαντέπ.




Επιπλέον υπηρετεί σε ανώτατη θέση στην τουρκική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Ανώτατος αξιωματούχος της Λιβύης, ο οποίος έδωσε και τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ανέφερε πως η ομάδα του στρατηγού μαζί με ακόμα εννέα Τούρκους έχει στήσει κέντρο επιχειρήσεων και χειρίζεται τα τουρκικά UAV "Bayraktar TB2" τα οποία είχαν εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του στρατού του Χ.Χαφτάρ στην περιοχή της Gharyan.

Ο Irfan Ozert και η ομάδα του βομβάρδισε σήμερα τον οδικό άξονα της περιοχής και τις περιοχές ​​Khallet al-Furjan και Ain Zara.

Πηγές του Χ.Χαφτάρ τόνισαν πως η τουρκική ομάδα του έχει εντοπιστεί και είναι θέμα χρόνου η εξουδετέρωση της.

Πάντως για πρώτη φορά, οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ σφυροκοπούν ήδη με μεγάλη ένταση τις θέσεις του GNA και των Τούρκων στρατιωτικών συμβούλων κοντά στην Al Sbia, περίπου 40 χλμ νότια της Τρίπολης.

Πληροφορίες φέρουν τον Στρατηγό Χ.Χαφτάρ να έχει δώσει διαταγή συγκέντρωσης μεγάλων δυνάμεων νοτιοανατολικά προς την Al-Aziziya με στόχο να περικυκλώσουν τις δυνάμεις του GNA και των Τούρκων στην περιοχή Gharayn.

Η επιχείρηση έχει την κωδική ονομασία "Flood of Dignity".

Κορυφαίοι διοικητές του Χ.Χαφτάρ μεταφέρουν τις δυνάμεις τους στην ευρύτερη περιοχή.

Διάγγελμα Χ.Χαφτάρ

"Η απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων μας θα είναι σκληρή προς τους δειλούς, τους τρομοκράτες και σε όλους αυτούς που διέλυσαν τα σπίτια και τις περιουσίες των απλών πολιτών στην Gharyan.

Θα υπάρξουν πρωτοφανείς βομβαρδισμοί, αλλά θέλω να στείλω μήνυμα βεβαιότητας στον λαό της Gharyan και στα προάστια. Οι ΕΔ θα τα καταφέρουν και θα εξολοθρεύσουν τους τρομοκράτες.




Η νίκη είναι κοντά με τη βοήθεια του Θεού. Οι τρομοκράτες θα πληρώσουν και ο λαός θα δει την κυριαρχία του σε γη, αέρα και θάλασσα να αποκαθίσταται απέναντι σε οποιαδήποτε πράξη επιθετικότητας".

Πλέον η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Στρατηγού Χ.Χαφτάρ και του GNA μετατρέπεται σταδιακά σε έναν "proxy war" ΗΑΕ-Σ.Αραβίας-Αιγύπτου εναντίον Τουρκίας-Κατάρ. Ηδη επιχειρούν UCAV Wing Loong II των ΗΑΕ και βομβαρδίζουν με πυραύλους ΒΑ-7.

Πληροφορίες φέρουν τις χώρες αυτές να στέλνουν νέα φορτία πολεμικού υλικού ώστε οι δυνάμεις του Χαφτάρ να αποκρούσουν τις επιθέσεις του GNA. Ισως είναι θέμα χρόνου να δούμε και μαχητικά της Αιγύπτου στην περιοχή.

Eίναι ενδιαφέρον να δούμε πως έγινε η κατάρριψη του τουρκικού UAV, αν δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν τα Pantsir S1 που μεταφέρθηκαν πρόσφατα νότια της Τρίπολης στην περιοχή Gharyan όπως έχουμε ήδη ενημερώσει.

Δείτε φωτό και βίντεο