Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι βύθισαν ένα Airbus A300 στον Κόλπο του Ξηρού!… (Εικόνες & Βίντεο) Κι εμείς θα τους βυθίσουμε τα μαχητικά...

Ένα γιγάντιο αεροσκάφος βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών! Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ξεκίνησε η βύθιση εν...


Ένα γιγάντιο αεροσκάφος βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών! Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ξεκίνησε η βύθιση ενός Airbus A300 έξω από ένα θέρετρο στο Αιγαίο, με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.




Το γιγαντιαίο αεροπλάνο στάλθηκε στο βυθό της θάλασσας στις 14 Ιουνίου στα ανοικτά του κόλπου Ξηρού (τούρκικα: Saros Körfezi), ο οποίος βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

Ο δήμαρχος της Κεσσάνης Μουσταφά Χελβακιόγλου δήλωσε ότι είναι μια ιστορική μέρα! «Το μεγαλύτερο ναυάγιο στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στον κόλπου Ξηρού και όλα αυτά για να εξυπηρετήσουμε τον καταδυτικό τουρισμό».

Αλλά και ο Διευθυντής του έργου TANAP (Transit Anatolia Pipeline Project), Φατίχ Ερντεμ δήλωσε ότι το ναυάγιο του αεροσκάφους θα συμβάλει τόσο στον τουρισμό όσο και στον πληθυσμό των ψαριών.

Να σημειωθεί πως η βύθιση του γιγαντιαίου αυτού αεροπλάνου, έχει ως στόχο τη δημιουργία τεχνητού υφάλου για καταδύσεις, ασχολία εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους πιο έμπειρους δύτες.

Όσον αφορά το αεροσκάφος, πρόκειται για ένα Airbus A330, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1995 και αποσύρθηκε πέρυσι, στη συνέχεια τον περασμένο Μάρτιο μεταφέρθηκε από την Αττάλεια στη Κεσσάνη με τηνβοήθεια 6 φορτηγών!