Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ...!!! Γενική Κλιμάκωση...!!! Ο «ΠΟΡΘΗΤΗΣ» ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΡΥΠΑΝΙ 35 Ναυτικά Μίλια από την Κύπρο ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ...!!!

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ... ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙ...


Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ... ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΤΑ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

Τρυπάνι, 35 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακάμα φέρεται να κατέβασε το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ.

Αν και η Λευκωσία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αρνητικότατη εξέλιξη, που σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα εκτοξεύσει το μέγεθος της πρόκλησης, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.




Η ακινητοποίησή του στο ίδιο ακριβώς σημείο από τις 4 Μαΐου, το υψηλό κόστος παραμονής του εκεί καθημερινά ιδιαίτερα αν δεν κάνει τίποτα, αλλά και το γεγονός πως κάποιες υποστηρικτές εταιρείες – όχι όλες – παραμένουν στην περιοχή, δείχνουν πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η επιλογή του σημείου γεώτρησης, σύμφωνα με παρουσίαση του Υπουργείου Εξωτερικών προς τους πολιτικούς συντάκτες, έγινε μεν στην βάση των σεισμικών ερευνών που προηγήθηκαν, όπως φαίνεται και στο σχετικό χάρτη, αλλά υπαγορεύτηκε, εκτιμάται, και από πολιτικούς λόγους.

Που ουδεμία σχέση έχουν με το διεθνές δίκαιο το οποίο α λα κάρτ επικαλείται η Τουρκία, όχι για το συμφέρον των Τ/κ, αλλά για το δικό της, αφού με τις αιτιάσεις της θέλει να περιορίσει την Κυπριακή ΑΟΖ κατά 69%.

Τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του προσωπικού του Fatih αλλά και ενάντια στους διευθυντές των υποστηρικτικών εταιρειών που παραμένουν, είχαν και έχουν αποτέλεσμα. Όχι όμως αρκετό.

Καθότι, υπέδειξαν οι διπλωμάτες στο Υπουργείο Εξωτερικών, τελώντας εν αδίκω, η Τουρκία έδειξε ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαγοράζοντας εταιρείες και αναγκαίο προσωπικό, προς επίρρωση του παράνομου στόχους της. «Αυτοί μόνο μιλάνε, εμείς δεν δίνουμε προσοχή», είπε ο Μ.Τσαβούσολγου.

Η σχεδόν δεδομένη πλέον έναρξη γεώτρησης στην δυτική ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα από τον Πορθητή, αλλά και η προαναγγελία καθόδου και του δεύτερου βυθοτρύπανου Γιαβούζ λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, με την Κυπριακή διπλωματία να δηλώνει, ίσως για πρώτη φορά πως οι Τούρκοι ότι λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, το κάνουν.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το Γιαβούζ, όταν και εφόσον ενεργοποιηθεί θα κινηθεί στις περιοχές νοτίως της Καρπασίας, ίσως και πολύ κοντά σε αδειοδοτημένα από την Δημοκρατία Οικόπεδα.

Η πασιφανώς δύσκολη διαχείριση των εξελίξεων από την Κυπριακή Δημοκρατία, επιχειρείται να είναι ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή.

Και μέσα από παρουσιάσεις και τεκμηριωμένα νομικά, διπλωματικά και πολιτικά επιχειρήματα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια να πείσει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιβολή αποτρεπτικών κυρώσεων στην Άγκυρα.Προσπάθεια που καλείται όμως να υπερβεί πολύ ψηλά εμπόδια, παρά το δίκαιο της Λευκωσίας. sigmalive.com