Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ θέλουν το F-35 να κατευθύνει drones από το 2023

Το μαχητικό F-35 θα μπορούσε να πετά μαζί με αυτόνομα, μη επανδρωμένα αεροχήματα μάχης τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το «Defense News»...


Το μαχητικό F-35 θα μπορούσε να πετά μαζί με αυτόνομα, μη επανδρωμένα αεροχήματα μάχης τα επόμενα χρόνια.




Σύμφωνα με το «Defense News», η Αμερικανική Αεροπορία ψάχνει τρόπους να συνδυάσει το μαχητικό με το XQ-58 Valkyrie, ένα UCAV χαμηλού κόστους της Kratos Defense, ή κάποιο παρόμοιο σύστημα. Το Valkyrie φιλοδοξεί να ενεργεί ως συμπλήρωμα των μαχητικών για την εκτέλεση αντιπερισπασμού, ανοίγοντας διάδρομο σε αυτά να πλήξουν κάποιο στόχο στο έδαφος ή να ολοκληρώσουν αποστολές καταστολής της εχθρικής αεράμυνας. Το Valkyrie πέταξε για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου 2019.

Η αξιοποίηση του Valkyrie θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταβολή της συμβατικής σύνθεσης των αεροπορικών σχηματισμών, με μείωση των επανδρωμένων μαχητικών και αύξηση των UCAV. Για παράδειγμα, ένας σχηματισμός τεσσάρων μαχητικών θα μπορεί πλέον να αποτελείται μόνο από ένα επανδρωμένο μαχητικό και τρία UCAV.

Το F-35 θα μπορεί να συνεργάζεται με τέτοια UCAV από την έκδοση παραγωγής Block 4 και υπάρχει επιθυμία να συμβεί το ίδιο και με το F-15EX. Η Αμερικανική Αεροπορία θέλει το σύστημα επιχειρησιακό μέχρι το 2023.